Microsoft kupil GitHub

Microsoft je zopet na široko odprl denarnico in po nakupih programa Skype ter socialne platforme LinkedIn je sedaj uprl oči v največjo platformo za objavljanje skupkov kod, GitHub.

Čeprav je bila namera nakupa sprva samo govorica, je kasneje Microsoft slednjo tudi uradno potrdil. Tako je nakup GitHuba postala njihova druga najdražja pridobitev (za LinkedInom), in sicer je moral Microsoft za platformo odšteti kar 7.5 milijarde dolarjev, s tem pa je pridobil bazo 28 milijonov razvijalcev.

Čeprav bi znal nakup marsikoga presenetiti, je Microsoft velik podpornik GitHub platforme, saj je v preteklosti nanjo preusmerjal tudi svoje razvijalce. Ameriški gigant pravi, da bo platforma še naprej operirala neodvisno od njih in bo še vedno ostala odprta za vse razvijalce, programerske jezike in različna orodja.

Kljub tem obljubam nekaterim razvijalcem novo vodstvo ni po volji in že iščejo alternative, med katerimi prednjači platforma GitLab.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!