Anime seznamček za 13+ let: Zaključek

Že smo v tretjem delu opisovanja različnih animejev za različne starostne skupine. Opisujem zgolj animeje, ki sem jih že gledal, tako da lahko iz prve roke svetujem, ali se ogled splača ali ne. Bližamo se koncu seznama animejev, primernih za starejše od 13 let, naslednji bodo 17+ ter kasneje 18+. Da ne besedičim preveč, kar preidimo še na zadnjih nekaj naslovov.

History’s Strongest Discipline Kenichi

Kenichi je fant, rahlo nesposoben in šibek. V šoli se vsi spravljajo nanj in na koncu ga brani pred nasilneži deklina. Nad njenim stilom in močjo je bil navdušen in odločil se je, da se tudi sam okrepi in nauči borilnih veščin. Odpravi se v bližnji Dojo (Dojo = klub, kjer trenirajo borilne veščine) in zaprosi za članstvo oziroma za dovoljenje učenja pri njih. Presenečen ugotovi, da je deklina, ki ga je branila, dejansko vnukinja mojstra Dojoja, in tako se začne mučno treniranje ter pot do cilja, ki si ga je zadal.

 

Full Metal Panic!

Sousuke Sagara je 17-letni fant, specialist v skrivni organizaciji MITHRIL. Dejansko je vojak z ogromno izkušnjami, a njegova najhujša preizkušnja še pride. Dodelili so mu novo nalogo. Varovati mora določeno osebo, ki še obiskuje srednjo šolo. Najhujše se mu je vklopiti v družbo srednješolcev, saj ni navajen mirnega okolja. Varovanje te osebe pa se izkaže za težavno, saj je veliko nasprotnikov, ki bi se je radi znebili, te napadalce pa mora odbiti, brez da bi razkril svojo pravo identiteto.
Anime ima pravo mero akcije in komedije ter je ravno pravšnji za sprostitev.

 

Sword Art Online

Anime pade v kategorijo enih izmed najboljših, vsaj zame. Prikaže, kako bi lahko izgledala prihodnost s FullDive opremo. Človek se popolnoma potopi v virtualno resničnost in igra večigralsko igro. Vse lepo in prav. Za izid igre so izbrali 10.000 ljudi, srečnežev, ki so lahko kot eni izmed prvih zaplavali v fantazijski svet. Ko pa se želijo zvečer ob koncu dneva odpraviti ven iz igre, v svoje pravo življenje, opazijo, da je gumb za izhod izginil.
Skozi serijo spremljamo življenje Kirita ter Asune, dveh likov, ki se spoznata v virtualnem svetu ter se v njem celo zaljubita. Kako veš, ali je taka ljubezen pristna? Kako veš, kako bo, ko se bo enkrat igra končala in boš pahnjen v kruto resničnost?
Za odgovore na ta vprašanja, si boste morali ogledat serijo.

 

Želim vam prijeten ogled serij, SAO res priporočam, v prihodnosti pa se vidimo v bolj odraslih vodah animejev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime