Google StreetView na obisku

Vsem dobro poznana storitev StreetView, s katero je Google obiskal Slovenijo že »davnega« leta 2014, bo doživela nadgradnjo. Avtomobili, ki so bili med slovensko javnostjo sprejeti z mešanimi občutki, se bodo ponovno popeljali po naši mali »kokoški«.

Google je tako najel oziroma plačal slovensko podjetje PR, da to novico obelodani ter hkrati opozori navadne smrtnike, da bodo avtomobili ponovno pri nas. Točneje, od 15. junija pa vse do konca septembra. Razlog, da so se odločili za tako uradno potezo, se morda skriva v nevšečnostih, ki so jih bili deležni ob prvem obisku ter njihovih posnetkih. Ljudje niso bili zadovoljni, da so fotografirani, tako kot jim niso bile po godu fotografije registrskih tablic ter raznoraznih napisov.

Google sicer sporoča, da je vse to samodejno zamegljeno, a vseeno. Zanimivo bo videti povezavo med novim sprevodom StreetView avtomobilov ter GDPR zakonom in smernicami.

Če pa boste ponovno ujeti v objektiv Google avtomobilov, lahko s pritiskom na gumb »prijavi težavo« v spodnjem desnem kotu katere koli slike enostavno zahtevate izbris točno določene slike. Vsaj tako pravijo oni.


Kdaj: 15. junij–30. september
Kje: Celotna Slovenija
Kdo: Google Street View
Zakaj: Ker pač lahko. 🙂

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime