Anime 17+

V prejšnji seriji člankov smo govorili o materialu, kateri je primeren za malce mlajšo populacijo, seveda se najde med njimi tudi kakšna cvetka a vseeno. Sedaj končno prehajamo na malce resnejše zadeve. Ogled naslednjih naslovov se priporoča starejšim in vsem tistim, ki imate dobre želodce. Tu se preliva na litre krvi in odvija nasilje na vsakem koraku…
No, ne jemljite me preresno…
Za to temo bom napisal dva članka, vsega skupaj pa imam 7 naslovov pripravljenih za vas.
Naj vam kateri od naslovov popestri popoldan ali večer – ne bo vam žal.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood 17+


Omenjena anime serija je pravzaprav “prava” različica mange. Obstaja še serija Fullmetal Alchemist (2003), ki pa je malce krajša od Brotherhood. Dejstvo je, da je glavna razlika med njima že v zgodbi sami. Različica iz 2003 je dokaj hitro ujela takrat še izhajajočo mango in so morali potem zgodbo nekako prirediti. Brotherhood pa je začel izhajati, ko se je manga približevala koncu zgodbe in je narejen po zgodbi.
Glavna karakterja sta Alphonse in Edward, brata in zelo nadarjena alkimista. Ko sta bila še majhna otroka sta eksperimentirala z alkimijo. A vendar sta v eni točki presegla mejo svojega znanja in zmožnosti.
Alkimija se ravna po različnih pravilih, nekaj daš oziroma žrtvuješ in v zameno dobiš nekaj drugega. Zbereš skupaj nekaj osnovnih gradnikov in lahko sestaviš nekaj drugega.
No, v neki točki se jima je zalomilo, Edward (starejši od bratov) je izgubil roko in nogo, Alphonse pa celotno telo, na srečo je Edward njegovo dušo spravil v gromozanski oklep.
Sedaj hodita po svetu kot alkimista in pomagata ljudem, istočasno pa iščeta način, kako bi mlajšemu bratu povrnila njegovo telo ter starejšemu izgubljena uda.
Anime definitivno vreden ogleda.

Gantz 17+


Malce bolj krut oziroma krvav anime. Že v uvodni epizodi smo priča kako človeka povozi vlak…bruh bruh…
A namesto, da bi umrl se pojavi v neznani sobi skupaj z še nekaj neznanci. Izkaže se, da so vsi nedavno umrli in se znašli v tej skrivnostni sobi.
Črna sfera na sredini sobe v kateri sedi pleško jim ponudi orožje ter nalogo, da morajo iti na lov za določenimi vesoljci. Ob uspešnem lovu so nagrajeni s točkami in če jih zberejo določeno število bodo osvobojeni.
Zgodba se zapleta, sicer bi prvo priporočal branje istoimenske mange, saj nekako osvetli tudi dele zgodbe, ki so sicer v animeju morda malce slabše prikazani.

Black Lagoon 17+


Anime, ki je definitivno pisan na kožo ljudem, ki imajo radi akcijo in orožje. Tekom zgodbe spremljamo skupino tako imenovanih piratskih plačancev Lagoon company. Zgodba se odvija nekje na obali Tajske, v mestu Roanapur. Tu je zbrano vse kar naša preljuba zemljica ponuja, od yakuz do italijanske, ruske in bojda celo balkanske mafije. Naši protagonisti pa so plačanci, ki sprejemajo naloge od različnih strani.
V seriji ne manjka streljanja in divjih akcijskih scen, ki se lahko primerjajo z hollywoodskimi celovečerci.
Ogled praktično obvezen….

Zaenkrat bo to vse, naslednjič še nekaj naslovov, klasik pravzaprav katerih ogled je praktično nujen, nato pa šibamo na serije za odrasle…

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime