Igralci PUBG so ogorčeni nad novim “Event Pass”

Očitno smo že letos dočakali novo izvedenko mikrotransakcij. V zameno za plačilo, tokrat igralci prejmejo kozmetične nagrade, za končanje zastavljenih “nalog”. PUBG je sistem vpeljal nedavno, a kot kaže se je močno opekel.

PlayerUnknown’s Battlegrounds je namreč v zadnjih dneh deležen množičnega napada Steam uporabnikov, kjer negativne ocene padajo hitreje od poletne toče. Več kot očitno razlog tiči v “Event Pass”, ki je bil v igro dodan pred dobrim tednom dni.

Fortnite je svojo različico Battle Pass, v igro vključil že nekaj časa nazaj. Gre za sistem napredovanja, kjer igralec v zameno za 10€, lahko prejem kozmetične dodatke ob uspešno končani nalogi. Seveda njegov nakup ni obvezen za igranje, gre zgolj za vizualne dodatke, ki ne nudijo prednosti pred ostalimi igralci. Ker je najbolj priljubljeni del igre – Battle Royale, brezplačen, je to eden izmed virov zaslužka za Epic, temu primeren je bil sprejem s strani privržencev Fortnite.

PUBG ni želel zamuditi priložnosti in je vpeljal podobno plačljivo mehaniko, poimenovali so jo Event Pass. Zanjo zahtevajo 10€, tako silovitega odziva igralske baze pa vsekakor niso pričakovali. Stvari se malo zapletejo. Ne gre za to, da igralci sistema nagrajevanja ne bi želeli, vendar ne smemo pozabiti plačljivosti naslova. PUBG ni brezplačna igra in kot taka, po mnenju igralcev, ne bi smela vpeljati plačljivega sistema napredovanja.

Kot je že značilno za  Bluehole Studio, je tudi Event Pass bil v javnost izstreljen z veliko hrošči. Ko to združimo z težavami, kot so goljufi, je zabava zagotovljena. Igralci se počutijo okradene, ko namesto odprave napak, razmišljaš o tem, kako na račun privržencev zaslužiti še več. Ne pozabimo, da je PUBG prodal več kot 50 milijonov kopij, s čimer so bili razvojni stroški že večkrat poplačani.

“Igro smo podpirali od zgodnjega dostopa. PUBG je zaslužil preko 730$ milijonov, ampak kljub enormnim prihodkom je še vedno nedodelana, polna goljufov in zabojnikov, zaklenjenih za plačljivi zid. Čeprav so za kopijo igre zahtevali 30$, si sedaj drznejo dodati še Event Pass skropocalo. Ne gre za brezplačno igro, molzenje igralcev presega vse meje!”

Le eden izmed odzivov jeznih podpornikov razjasni spotiko spora. Razvijalci Event Pass ne nameravajo odstraniti, so pa potrdili, da odpravljajo hrošče in delajo na retroaktivnem pridobivanju XP.

Število igralcev jim upada že lep čas in s tovrstnimi dejanji je izid neizbežen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime