Nemec izumil zanimiv varnostni ovitek za telefon

Posedovanje ovitka za telefon je v današnjem svetu nuja in čudimo se, da v bistvu naše mobilne naprave že v štartu ne pridejo opremljene bolj zaščitene. Da telefoni radi polzijo iz roke je znano vsakemu, ki je že kdaj odnesel svoj mobilnik na popravilo počenega ekrana.

Ena rešitev je nabava bolj varnih ovitkov a ti so povečini precej okorni ali pa neestetski, poleg tega pa znajo pošteno dodati k teži vaše mobilne naprave.

Nemški študent Philip Frenzel je tu videl problem in ker druge rešitve ni bilo, se je odprave zagate lotil kar sam. Tako je nastal AD (Active Dampening) ovitek, ki za varovanje uporabi štiri vzmetne dvosmerne odbijače, ki se sprožijo iz robov naprave. Ovitek ima vgrajene senzorje in ko je zaznano padanje iz štorastih rok, odbijači samodejno skočijo v akcijo.

AD ovitek je skorajda povsem skrit in ga opazimo v bistvu šele ko skoči v akcijo. Zadeva sicer ima eno pomanjkljivost, saj vas ščiti samo pri popolnoma ravnih površinah, če pa nam mobilnik pade na kamne ali podobna neravna tla, pa nam AD skorajda ne more pomagati.

Kakorkoli že, zadeva je zelo zanimiva in čeprav je zaenkrat še ni moč nabaviti, namerava podjetni Nemec v juliju zaštartati Kickstarter kampanjo, ki vam bo omogočila nabavo te zračne blazine za vaš telefon.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime