Dokumentarna serija Explained tokrat pod drobnogled vzela League of Legends

E-šport je zagotovo ena od stvari, ki bo vedno bolj pridobivala na popularnosti a še vedno se gre v osnovi za precej nišno zadevo, vsaj kar se tiče širše publike. Sicer je verjetno že vsak slišal, da “eni igrajo igrce za denar” ampak upali bi si trditi, da je javnost v tem pogledu še precej neizobražena.

Zakaj je temu tako, lahko botruje več dejavnikov. Igre kot so League of Legends ali pa DOTA 2 so precej zakomplicirane zadeve in nekemu nevednežu znajo biti njihovi koncepti tuji, preveč zakomplicirani in zaradi tega tudi odbijajoči. Morda pa je tudi problem, da zadeve preprosto niso dovolj dobro razložene za nekega naključneža, ki v življenju ni odigral nobene igre.

To zmedeno situacijo pa zna popraviti dokumentarna serija Explained. Ta dela to, kar tudi pove njen naslov: pojasnjuje. V preteklosti so že obdelali zanimive teme kot so kriptovalute, sedaj pa so pod drobnogled vzeli temo E-športa in njegovo najbolj popularno predstavnico, igro League of Legends.

Za dokumentarcem stoji pretočni servis Netflix, ki je za namene tega dela k sodelovanju povabil člane razvojne ekipe Riot. Tako se bodo pred kamerami znašli Greg “Ghostcrawler” Street, Chris “Chopper” Hopper in Joshua “Jatt” Leesman, poskušali pa bodo pojasniti bogato zgodovino E-športa ter večja tekmovanja iz igre League of Legends.

Kot rečeno, 20-minutno serijo si lahko ogledate na servisu Netflix, ki je na voljo tudi v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime