Pokemon GO: Niantic zaslužil kar 1,8 milijarde ameriških dolarjev v dveh letih

Ste mogoče že pozabili na najbolj popularno igro, ki je dve leti nazaj obnorela svet? Ste bili tudi vi eden od tistih, ki je igro igral samo zato, ker so jo vsi? No, obstajajo tudi takšni, ki jo še vedno igrajo in celotna zadeva je še boljša kot je bila, saj je dobila ogromno posodobitev. Niantic je podjetje, ki stoji za to eno najbolj popularnih aplikacij in je v dveh letih zaslužilo kar 1,8 milijarde ameriških dolarjev. Največ zelencev so v igri zapravili v ZDA, kjer številka znaša kar 607 milijonov dolarjev, druga po vrsti je Japonska s 500 milijoni, sledi Nemčija s 96 milijoni, četrta je Velika Britanija s 77 milijoni, peti po vrsti pa je Tajvan s 48 milijoni. Glede operacijskega sistema igro preigrava 58% Android uporabnikov in 42% iOS uporabnikov.

Niantic ima že v mislih Pokemon GO preseliti tudi na Kitajsko, kjer nanj nestrpno čaka kar 1,4 milijarde ljudi, da začne svojo Pokemon pustolovščino. Vse to mislijo narediti v spregi s podjetjem NetEase.

Spodnji napovednik prikazuje prihajajočo igro Pokemon Let’s GO Pikachu, ki jo bo mogoče povezati z Pokemon GO.

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!