Poročilo iz dogodka Re:Pannonia

V soboto smo odpotovali v samo glavico naše kokoške, natančneje v Križevce pri Ljutomeru 11, saj smo imeli pred sabo pomembno nalogo. Namreč prav tisti teden se je odvijal festival Re:Pannonia, ki je vseboval zelo zanimiv program v katerega je bila vključena tudi Gamingsi ekipa.

V Kulturnem domu smo organizirali prav poseben igričarski kotiček, kjer je potekalo tekmovanje med štiri ekipami, za zmago pa so se bojevali v igri League of Legends. Po posvetu s tekmovalci smo se odločili, da bo vsaka ekipa odigrala proti vsem drugim ekipam po 2 igri, za vsako zmago so prejeli po eno točko.

Zajčje tačke: 5 točk
YAES: 5 točk
GAG Crew: 2 točke
Shokugeki DT: 0 točk

Finale:

Zajčje tačke vs YAES, 0:2

1. mesto – YAES
2. mesto – Zajčje tačke
3. mesto – GAG Crew
4. mesto – Shokugeki DT

Ko smo odprli vrata Kulturnega doma smo postali takoj navdušeni. Namreč čeprav stavba ni bila ustvarjena za gaming dogodke, je bila za tako tekmovanje idealna. Pričakal nas je velik oder ter ogromno platno in takoj smo si začrtali plane. Tekmovalci bodo igrali na odru, mize pa bodo postavljene v slogu največjih tekmovanj kot so LCS. Ogromno platno nam je prišo tudi zelo prav saj je služilo za prenos tekmovanja, kjer so si gledalci (sicer z zamikom, da je bilo vse pošteno) lahko ogledali srdite spopade v igri, ki je drugače ne bi bili zmožni videti.

Dolgčas ni bilo niti pod odrom. Pripeljali smo 3 konzole PlayStation 4 ter lepo število naslovov, vse to pa je bilo namenjeno naključnim obiskovalcem. Igrale so se igre kot so FIFA 18, Mortal Kombat X, HITMAN, Onrush ter Tennis World Tour.

Pripravili smo tudi dve VR postaji in prvič smo prikazali ritmično igro Beat Saber. Obiskovalci so bili navdušeni in VR postajice so bile zasedene praktično ves čas zato razmišljamo, da bi za naslednji dogodek priključili še eno.

Celotno dogajanje se je zaključilo ob 22.00 uri, sledilo je pospravljanje in podelitev nagrad.

Mursko Soboto smo zapustili utrujeni a s ponosom, saj se je praktično vse odvilo po načrtih. Za naslednje leto že načrtujemo ponoven obisk, kjer bomo zagotovo gaming dogajanje še bolj razširili!

Slike iz dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime