Taktična serija Commandos se vrača!

Ne vem za vas, a ob seriji Commandos sem sam v svoji mladosti preživel ure in ure tuhtanja optimalne poti skozi sovražne nacistične vrste. Commandos je namreč taktična “strategija”, kjer poskušate svojo četico vojščakov, kjer ima vsak svoje lastnosti, pretihotapiti skozi sovražne vrste nemških vojakov med obdobjem druge svetovne vojne.

Poudarek je predvsem na skrivanju saj boste ob pogumnem naskoku in brezglavem streljanju hitro podlegli zato se morate zanašati na preudarno taktično premikanje in uporabo različnih predmetov. Originalni razvijalec serije, Pyro Studios, je razvil več naslovov a zagotovo so med pristaši v zlatih črkah zapisana prva dva dela.

Zadnji del, imenovan Commandos: Strike Force je izšel davnega leta 2006 in je bil nekakšna čudna mešanica prvoosebnega igranja in skrivanja, ki med igralci, vajenih ptičje perspektive, ni ravno požel odobravanja.

A po dolgem zatišju bomo končno dobili novo taktično dozo Commandosov saj je pravice odkupil založnik Kalypso Media. Ta ima zaenkrat v načrtu ponovno izdati starejše naslove za novejše platforme, načrtujejo pa tudi povsem novo igro. Preden se preveč razveselite: Kalypso je zaenkrat kupil samo pravice in še išče razvijalca, kar pomeni da so projekti še precej daleč v prihodnosti.

Ne glede na to smo navdušeni, da bo Commandos vendarle dobil novo vsebino, upamo samo da bo novi del ohranil duh izvirnih iger ter predvsem svojo težavnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime