Resident Evil 4 dobil ogromno modifikacijo, ki doda kar 28GB nadgrajenih tekstur

Moddanje je na PC sceni prisotno že praktično od samega začetka računalniških iger. Bodisi so to manjše spremembe, kjer so dodane nove naloge, spremenjene oblekice našega karakterja ali pa se gre za preprosto odpravljanje hroščev.

A zagotovo so najbolj popularne grafične modifikacije, ki ostarelim igram dodajo novo podobo. Včasih so te spremembe bolj površne, kjer samo nadgradijo resolucijo tekstur, ki pa jih potem igrin pogon bolj težko prebavlja in vse skupaj rezultira v slabši strojni optimiziranosti.

Vsake toliko pa naletimo na poštene modifikacije, ki nas pustijo odprtih ust. Med njih zagotovo spada mod Resident Evil 4 HD Project, ki je po letih razvoja, za katerega skrbita samo dva navdušenca Cris in Albert, končno doživel izid.

Ne gre se za končno različico, saj razvijalca pravita, da imata pred sabo še kar nekaj dela. A to kar sta izdala že sedaj pošteno predela igro, saj doda za kar 28GB prenovljenih tekstur. S tem ne mislimo, da sta tipčka samo nadgradila resolucijo že obstoječih ampak sta izdala povsem nove teksture, ki povsem predrugačijo nekaterim najljubši del Resident Evil serije.

Poleg tega sta med video nastavitve dodala še različne filtre, ki spremenijo barvno paleto celotne igre, tu pa je tudi nadgrajeno senčenje in osvetlitev.

Poleg enoigralske kampanje je predelan tudi Mercenaries način, prenovo pa so doživele tudi same vmesne sekvence. Kako zadeva izgleda v praksi si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Resident Evil 4 HD Project si lahko prenesete na njihovi uradni strani, priporoča pa se namestitev orodja 4GB patch tool, ki odpravi marsikatero zrušitev.

Čas za ponovno preigravanje Resident Evila 4? Zagotovo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime