Popravek: igre so bile bannane ob izidu zaradi seksualne vsebine in nimajo povezave s samomori. Originalni naslov: Saudova Arabija bo prepovedala 47 iger zaradi samomora dveh otrok

Popravek: Ubisoftov predstavnik za Bližnji vzhod je ovrgel te trditve, saj naj bi bile te igre “bannane” zaradi svoje seksualne vsebine in naj ne bi bile povezane s samomori in igro Blue Whale. Za napačno poročanje se opravičujemo.

Originalna objava:

Evo ene novice zaradi katere boste starejši igralci samo nemo zmajevali z glavo ter se spraševali, če želite sploh še obstajati na tem planetu.

Saudova Arabija je prejela sklep, kjer bodo prepovedali kar 47 iger. Razlog je samomor 12 letnega dečka ter 13 letne punce, ki pa sta svoje končno dejanje storila zaradi socialne igre, ki skorajda nima povezave s klasičnimi videoigrami.

Krivec, Blue Whale, je “igra”, ki se igra preko socialnih medijev, kjer administrator izdaja različne naloge za svoje igralce. “Igra” traja 50 dni, na začetku pa so naloge dokaj nedolžne kot so gledanje določenih filmov ter poslušanje določene glasbe. Skladno s pretekom dni, naloge postajajo čedalje bolj težke in nasline, kjer je zadnja, da si igralec vzame svoje življenje.

15-letna punca Yulia Konstantinova je objavila to sliko kita, preden je skočila iz stolpnice

Blue Whale se je prvič na socialnih omrežjih pojavil leta 2013, špil pa si je zamislil ruski nacionalist Philipp Budeikin. Tega so lani aretirali in obsodili na tri letno zaporno kazen, a očitno nevarna “igra” živi dalje in čeprav je dokazati, da si je nekdo vzel življenje prav zaradi te “igre”,  se vseeno predvideva da naj bi si v zadnjih 5 letih kar 100 igralcev vzelo življenje.

Kaj točno je povezava Modrega kita z navadnimi igrami še ni povsem razjasnjeno a vlada Saudove Arabije neko povezavo očitno vidi. Zaradi tega bodo kmalu prepovedali 47 nasilnih naslovov, kjer se bodo znašle popularne igre Grand Theft Auto V, Assassin’s Creed 2 ter The Witcher, poln seznam pa si lahko preberete spodaj.

Agents of Mayhem
Assassins Creed 2
Attack on Titan 2
Bayonetta 2
Clash of the Titans
Dante’s Inferno
Dead Rising 3 Apocalypse Edition
Deadpool
Deception IV: The Nightmare Process
Deus Ex Mankind Divided
Devils Third
DmC – Definitive edition
Dragon Age: Inquisition
Dragon’s Dogma: Dark Arisen
Draw to Death
Final Fantasy Dissidia
Fist of the North Star: Ken’s Rage 2
God of War 1
God of War 2
God of War 3
Grand Theft Auto V
Heavy Rain
Hitman: Absolution (2012)
Life is Strange
Mafia 2
Mafia 3
Metro Redux
Okami
One Piece Burning Blood
Past Cure
Prison Architect
Resident Evil 5
Resident Evil 6
Saints Row IV
SplatterHouse
Street Fighter V
Street Fighter 30th Anniversary
The Order 1886
The Saboteur
The Witcher 3
The Nonary Game
Thief
Vampyr
Watch Dogs
Wolfenstein 2
Wolfenstein: The New Order
YO-KAI WATCH

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Včasih pogledam vaše novice pa zmeraj naletim na dobro oz. zanimivo. Zgleda, da bom moral začeti bolj pogosto obiskovati to spletno stran. Kar tako naprej 🙂

  2. Pa jaz jih grem poiskat po smrti pa jih se enkrat fentam, če mi kdo to tu naredi pa zraji njega nemrem špilat iger ko sem jih tu like 90%narejo

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime