Fortnite v manj kot letu zaslužil milijardo dolarjev

Nobenega dvoma ni, da je Fortnite trenutno najbolj vroča stvarca na igričarskem trgu. Je brezplačna, igrati jo je moč na skorajda vsaki napravi, priuči pa se jo lahko praktično vsak, ki je kdaj v rokah držal navezo miške in tipkovnice.

Kako potem tako hudo uspešna igra sploh služi denar? Fortnite sicer vsebuje plačljivo PvE verzijo, imenovano Save The World, a ji levji delež zaslužka prinese njen PvP battle royale način, kjer lahko v igrini trgovini igralci kupijo različne dobrote.

Ta njihova tržnica se jim je hudo obrestovala. Samo v maju je Fortnite zaslužil 318 milijonov dolarjev, kar je malce več od aprila, ko se je številka ustavila pri 296 milijonih zelencev. Če so še v juniju zaslužili približno isto količino denarcev, so v samo treh mesecih dosegli 900 milijonov dolarjev in glede na to, da se približujemo koncu julija, je do sedaj številka že zagotovo presegla milijardo dolarjev.

Fortnite je svoj battle royale način dodal šele septembra lani in od takrat je igra naravnost eksplodirala v popularnosti (in dobičkonosnosti). Razvijalci so pred kratkim splovili 5. sezono, skušnjavi igranja pa se ni mogel upreti naš pisec BoriSe, ki je po parih spopadih postal samooklicani najboljši slovenski igralec igre Fortnite.

Njegove trike in nasvete si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime