The Witcher 4 je na poti – Kaj je do sedaj znanega

Zadnjih par tednov smo zasledili govorice, da bo nova igra Witcher franšize definitivno ugledala luč dneva, zaradi pomanjkanja informacij pa jo dajmo vsaj zaenkrat klicati Witcher 4. Prihodnost franšize je torej svetla, saj bi Witcher 4 naj pričel romanje pred prihodom na prodajne police, v par letih pa bomo dobili tudi Netflix serijo, Gwent pa že par let buri možgane CCG igralcev. Uradni viri so razkrili, da to kljub tišini s strani CD Project Red glede te RPG franšize definitivno drži. Vemo tudi, da je sonce usode za Geralta končalo svoj obhod neba in da je vsaj v igričarski obliki njegovih dogodivščin konec. Ista usoda bo doletela epski fantazijski svet največjega poljskega razvojnega studia, ki si ga brez zloglasnega belolasega klavca pošasti ne moremo predstavljati. Ali pač?

Witcher trilogija je po zaslugi visokoproračunske izdelave, fantastične zgodbe in vizualne poslastice pristal na lestvici najljubših iger vseh časov in tako ni niti malo presenečenje, da s 25 milijoni prodanih izvodov velja za eno najbolj vplivnih iger naše generacije. Zakaj bi torej upokojili tako uspešno serijo, če pa imajo na voljo tako bogat svet? Seveda je samoumevno, da bodo sledili temu uspehu z obuditvijo iz kratkotrajnega spanca. Do takrat bo moralo preteči še precej časa, a kljub temu smo za vas zbrali vse dosedanje informacije o Witcher 4.

Datum izida

Začnimo z enostavnim podatkom. Kdaj bo nadaljevanje torej izšlo? Žal točnega datuma nimamo in treba se bo še načakati vsaj par let, preden bomo sploh dobili točen datum izida. Povsem možno je, da Witcher 4 trenutno še niti ni v razvoju in glede na to, da je bil razvojni čas vsake dosedanje igre v Witcher franšizi okoli tri leta in pol, bi znalo pasti še kar nekaj zrn peska.

Uradne novice

Kljub temu, da imamo s tega področja bolj skope informacije, dajmo začeti na pozitivni strani. Kljub uradni izjavi soustvarjalca CD Project Red – Marcina Iwinskega: “To je konec z Witcherjem, nadaljevanja še dolgo ne bomo ogledali – če ga sploh bomo”, je na srečo drug uradni vir omenil tudi:”Sveta nikakor ne bomo enostavno opustili. Definitivno si vsi želimo nadaljevanja in potencialno bi lahko v njem ugledali tudi Geralta, čeprav najverjetneje kot stranski lik.” Torej, iz tega lahko razberemo, da je nadaljevanje definitivno načrtovano, a v stilu Mass Effect, kjer je Andromeda ubrala povsem lastno pot.

Morda se nov Witcher sploh ne bo odvijal okoli lovcev na pošasti, temveč bi znal uveljaviti drugačne tematike. Ob brskanju smo zapazili tudi statistično oznanitev, da CD Project Red v letu 2021 načrtuje izid visokoproračunskega RGP-ja. Bi znal to biti Witcher 4 oziroma kakor koli se bo nadaljevanje že imenovalo?

Witcher 4 napovednik

Glede na vse omenjeno ni presenečenje, da napovednika ni, a dajmo moliti k bogu večnega ognja, da nam bo čim prej dal vpogled v to, kar nas čaka.

Zgodba

O zgodbi, najpomembnejšem delu te franšize lahko zaenkrat le špekuliramo. Geraltova avantura je nedvomno končana in ne glede na to, katerega izmed štirideset koncev v zadnji igri dočaka, za nadaljevanje niti zadnje igre ni nobene možnosti. AMPAK. Na srečo svet vsebuje veliko zanimivih likov, ki bi lahko brez težav prevzeli jarem glavne vloge.

Naslednji del vsebuje nekaj razkritij, v kolikor še niste igrali dosedanjih iger (ne vem, kaj čakate), tako da berite na lastno odgovornost!

Prvo kot prvo, kar se tiče nove zgodbe, bi bila očitna izbira Ciri. Ta dečva je dodobra raznežila marsikaterega igralca s svojo prikupnostjo, pogumnostjo in bistroumnostjo in bi tako zlahka nadomestila Geralta. Problem bi se znal pojaviti, saj v vseh koncih zadnje igre ni ugledala svetle prihodnosti in njena pot je lahko glede na to precej raznolika, če ne celo nemogoča, saj jo je v primeru najslabšega konca čakala smrt.

A v kolikor bi razvijalci znali premostiti to prepreko, bi bilo zanimivo stopiti v vlogo vladarice Nilfgaardijskega cesarstva ali nadomestiti Geralta kot ultimativna lovka na pošasti. V primeru prve bi lahko igrali podobno kot pri Dragon Age: Inquisition, kjer bi nabirali zaveznike in opremo ter sodelovali v stalnem konfliktu med cesarstvi, v primeru druge pa bi bil igralni stil bolj domač, le nadgrajen.

Če damo Ciri na stran, je veliko tudi drugih opcij. Lahko bi igrali kot nov pošastomorec, ga povedli skozi zloglasni preizkus in pridobili prestižni status. Lahko bi naredili svoj lik in izbrali lastno vejo pošasto-morstva (medved, volk, griffin) in tako pridobili unikatne sposobnosti in stile igranja.

Lahko bi igrali kot eden izmed dosedanjih stranskih likov, a prav tako bi lahko igrali tudi v drugem časovnem obdobju, dobra opcija bi bila 1500 let v preteklosti, ko so pošasti prvič prišle v ta svet. Opcij je na tone in Witcher 4 bi lahko sledil kateri koli izmed teh poti, seveda pa smo po vsej verjetnosti povsem zgrešili in dobili bomo nekaj povsem tretjega.

Zaključek

Na kratko zaobidemo vse povedano. Sicer je zaenkrat znanega bolj malo, a nov Witcher oziroma igra iz tega fantazijskega sveta definitivno prihaja, čeprav še ne hitro. Morda se bo odvijal v svetu lovcev na pošasti, morda bo nekaj povsem drugega, vraga, lahko bi bil tudi realno-časovna strategija v stilu The Battle for Middle Earth in vseeno bi bili ekstatični (vsaj dokler ne bo šlo za P2W mobilno igro, čeprav vem, da so Poljaki preveč ponosni za tako nizek spust).

Vsi pričakujemo novo uspešnico izpod rok CD Project Red in nedvomno ne bomo razočarani. A do takrat bomo lahko zabijali čas s Cyberpunk 2077.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime