Monster Hunter: World – Niti GeForce GTX1080 ne bo dovolj za 60fps pri 1440p

Monster Hunter World se počasi bliža svojemu datumu izida, ki se bo zgodil 9. avgusta. Govorimo seveda o PC verziji, saj je igra že izšla na konzoli PlayStation 4 v začetku leta, a so nekateri potrpežljivo čakali na tisto pravo, tekočo izkušnjo v 4K resoluciji, ki nam jo lahko pričarajo naše pošastne škatlice.

Bo pa očitno špil strojno zelo požrešen. Tako trdi uporabnik FluffyQuack, ki je svojo kopijo igre prejel precej pred uradnim izidom igre in kot vsak pravoverni PC-jaš, je zadevo najprej dodobra stestiral in pozorno spremljal sličice na sekundo. Prišel je do precej neprijetnega spoznanja: za najvišje nastavitve ne bo dovolj niti pošastna kartica GeForce GTX1080.

Zadevo je testiral v začetnem mestu in pri nastavitvah na “Highest” ter pri resoluciji 2560×1440 je GTX1080 izvrgel le 44 sličic na sekundo. Če izključimo opcijo “Volume Rendering Quality” (ki je po njegovih besedah najbolj zahtevna nastavitev), pridobimo pri teh nastavitvah 50 fps-ov. Stopničko nižje je nastavitev “High”, kjer končno lahko igro poganjamo pri 60 sličicah na sekundo, medtem ko na “Medium” ter “Low” dobimo 65 oz. 108 sličic na sekundo.

FluffyQuack je v namene tesitranja uporabil procesor Intel i7-4790K ter 16 GB spomina, zato ni dvomov o kakšnemu zaviranju iz strani ostalih komponent.

Preseneča tudi dejstvo, da Monster Hunter World glede na slike niti ne nosi neke hude vizualne nadgradnje v primerjavi s svojim konzolnim izvirnikom, zato je tako velika strojna zahtevnost igre čudna. A očitno boste zagrizenci, ki igre poganjate v 4K resolucijah pri najvišjih nastavitvah, ob vročih temperaturah vremena in vašega PC-ja letos še pošteno švicali.

Mimogrede, FluffyQuack je prikazal tudi nekaj novih slik, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Zato pa jst ne kupujem tega novga sranja od grafičnih. Ne se hecat- 500 -1000€ za solidno grafično, da lahka na max. poganjaš te nove igre , pol ti pa dela 3 leta , pa ponavad crkne ko je garancija mimo. Itak sam šrot od kvalitete.
    Novi špili razen Bf1, so mi itak bedni. Pol pa pride čez 1 let nek nov špil, pa piše da ni dovolj za poganjanje. To ni nikol konca. Raje nabijam z svojim 10 let starim compom, stare špile izpred 15 let in še nazaj. Je bla men 100 % boljša igralnost. Za ta denar si raje kupim kej bolj pametnega.

    • Trentuno se da dobiti GTX 1060 in RX 580 dokaj poceni – tam 200-250€ in več kot zadošča za tovrstne igre. Izklopiš požrešne bonbončke in je to to. Ni vse v ultra nastavitvah.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime