Starši otrokom plačujejo privatne Fortnite inštruktorje

Nedvomno bi bilo neumno trditi, da Fortnite ni dosegel nečesa izjemnega. Ogromno število igralcev, ki se vsak dan vračajo v igro, preprosto za večkratnik pokosi večino ostalih naslovov.

Nenadejan uspeh pa je pri tisočerih otrocih vplival na njihovo socialno življenje, saj je igra postala nekakšne vrste norma med vrstniki.

Še več, vse več staršev v ZDA (tudi drugod) se odloča za privatne tečaje Fortnita, s čimer jim želijo pomagati pri izboljšanju v igri. Nekaj, kar bi še pred leti veljalo za nepredstavljivo, želja staršev po tem, da so njihovi otroci v igri boljši (v veliki meri ne gre niti za e-športne ambicije).

V Wall Street Journal je bilo objavljenih nekaj primerov, npr. gospa Hicks iz Velike Britanije je svojemu sinu plačala štiriurni tečaj v vrednosti okoli 50 €. “Socialni pritisk, kjer postopoma več ne zadostuje zgolj igranje, temveč se zahteva, da si v igri dober. Predstavljajte si, kako mu bi bilo v šoli,” je dodala njegova mati.

Enakega menja je je Nick Mennen. Za svojega 12-letnega sina plačuje 20 € na uro, saj je prepričan, da je njegov sin lahko konkurenčen v e-športu in turnirskih tekmovanjih. Nicku se naložba obrestuje, saj Noble zdaj namesto kakšne igre tu in tam zmaga v 10 izmed 20 iger (v 50 % primerov).

Govora je bilo celo o staršu, ki si je najel inštruktorja zgolj zato, da je lahko igral s svojima šest- in enajstletnima sinovoma. Sedaj ju že redno premaguje in razmišlja tudi o udeležbi na manjših turnirjih.

Vsi imajo nekaj skupnega, to je koncept družbene sprejetosti Fortnita, kot socialne aktivnosti, statusnega simbola in način dokazovanja pred vrstniki in znotraj družin. Ne glede na to, koliko je igra oboževana ali osovražena zaradi grafike oz. mehanik, se je Fortnite na zahodu prijel. Med nami namerava ostati še nekaj časa, vsaj dokler ga naslednje čudo ne izrine s prestola. Dejansko je na dobri poti h kultnemu statusu, kot ga je Starcraft dosegel pred leti v Aziji.

Naše (Borisove) brezplačne inštrukcije, “kako igrati kot pro”, lahko za zgolj 30 € najdete tukaj:

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime