Accel World

Ker sem prepričan, da še prejšnjega naslova, katerega sem priporočil za gledanje še niste predelali, je bil članek, katerega trenutno prebirate malenkost zamaknjen. Z drugimi besedami, morda sem bil (vstavi besedo) prelen/prezaposlen, da bi ga zapisal.
A tu smo in čas je za nov anime naslov.

Accel world

Anime naj bi se odvijal v istem svetu kot Sword Art Online, le da nekaj desetletji pozneje.
Tehnologija virtualne resničnosti je bila izpopolnjena, iz gromozanskih čelad, katere so človeka podale v spancu podoben stadij ter njegov um popeljale v virtualne svetove, nepredstavljivih razsežnosti, je zamenjal vsadek.
Vsadek je v človeka implementiran že ob rojstvu in omogoča združenje resničnega sveta z virtualnim (Dive tehnologija ter Augmented reality). To pomeni, da lahko kadarkoli človek skoči v virtualni svet po želji in to brez posebne opreme. Med drugim imajo ljudje sedaj v svojem vidnem polju ves čas 3D vmesnik, preko katerega potekajo vsakdanja opravila, potrebe po računalnikih praktično ni več.

Zgodba sledi malce zavaljenemu fantu Haruyuki Ariti, ki postane žrtev sovrstnikov. Svoj Neurolinker (vsadek) uporablja dnevno, za pobeg pred kruto resničnostjo. Po spletu okoliščin se pobližje spozna z najpopularnejšo deklino na šoli, ta mu predstavi program Brain Burst. Izkaže se, da je program pravzaprav igra, prav posebna pravzaprav. Angleško ime za žanr te igre komajda obstaja, slovenski pa dvomim da in sicer ARMMO ali Augmented Reality Massively Multiplayer Game. Mokre sanje vsakega igračarja dandanes vam povem. Tekom zgodbe spremljamo njegove dogodivščine ter kako se počasi vzpenja in postaja vse močnejši in močnejši, preveč pa vam žal ne smem izdati.
Vreden je ogleda, še posebno če ste navdušeni nad virtualno resničnostjo ter/in/ali MMO iger na splošno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime