Slovenski HOTS igralec Linked v Los Angelesu končal na 2. mestu in osvojil 20,000$!

Pa naj še kdo reče, da Slovenci nimamo pravih igričarskih profesionalcev!

Pred kratkim se je odvil turnir Heroes of the Storm Global Championship Phase #2 Western Clash v Los Angelesu, tam pa je igralec slovenskih korenin, Mark “Linked” Šepec, s svojo ekipo dosegel 2. mesto in si tako prislužil kar 20.000$!

Linked pa ni edini slovenski profesionalni HOTS igralec. Poleg njega v uradni Evropski HCG ligi tekmuje še nekdanji League of Legends igralec Zarmony in sicer v ekipi Zealots.

HCG liga poteka med 20.8. – 24.9.2018 in v njen sodeluje 8 najboljših evropskih ekip. Prvi dve ekipi v ligi se ob koncu avtomatsko uvrstita na finale,ki se odvija na Blizzconu medtem ko se ostale ekipe borijo za zadnji spot v playoffih s pričetkom 28.9.2018. Prenos celotne lige in playoffov v živo pa lahko spremljate v živo na na sledeči povezavi.

Spored naslednjih spopadov si lahko ogledate tukaj.

Marka smo povabili na intervju in mu zastavili nekaj zanimivih vprašanj, ki si jih lahko preberete spodaj!

1.) Se na kratko predstaviš?

Živjo sem Mark Šepec online sem bolje znan po nicknamu Linked in igram profesionalno Heroes of the Storm kot Support player za ekipo Leftovers, trenutno smo četrti v HGC ligi.

2.) Kako in kdaj si začel z Ešportom in kako si pristal v HOTS-u?

Za zabavo in semi-tekmovalno sem začel igrati  videoigre okoli 2010 z igro Street Fighter 4 ko so v Sloveniji organizirali turnirje z okoli 30-50 tekmovalci in sem bil  eden izmed boljših v Sloveniji in tudi zmagal par turnirjev. Bolj resno sem pa vzel videoigre z igro League of legends in postal bolj znan v slovenski sceni zaradi visokega ranka v Rankedu in dobrih uvrstitvah na Slovenskih turnirjih in pa tudi nekega progamer mark memeja.

Ko pa je Hots ven prišel sem nekako zamenal LOL za Hots ker sem že od otroštva velik fanboy blizzardovih universe in tega da so vsi heroji v veliki mobi mi je bilo čisto noro.
Privlačilo me je tudi to ,da sem igral igro je bilo to da so igre hitrejše bile in se akcija(teamfighti, objectivi) začenja že od tretje minute v igri, ko recimo v LoLu traja 15-20 minut da se teamfighti začnejo.
In od takrat naprej igram igro skoraj vsak dan in sem nekako postal eden izmed najboljših support playerjov v Evropi.

3.) Koliko čas igraš HOTS profesionalno in v kateri ekipi igraš?

Igram igro že od bete torej ene 2 leti in pol in sem nekako že od začetka začel igrati profesionalno bil sem v ekipah kot so SK in Dignitas, potem pa v manj znanih teamih, kjer sem bil top 8 v EU in sem potoval na Blizzardova tekmovanja po Evropi. Zdaj pa bom skoraj že 1 leto v HGC ligi z ekipo Leftovers.
Leftoverse smo pa nekako ustanovili 1 leto prej ,da smo tekmovali v open divisionu, neke vrste 2. liga, kjer 2 najboljši ekipi igrata proti  dvema najslabšima iz HGC lige za spot v HGC in se nam je 1 leto nazaj uspelo uvrstiti.

4.) Na zadnjem turnirju v LA-ju ste bili #2 in osvojili 20,000$. Kakšni so občutki? Koliko gledalcev je bilo na turnirju in ali si prvič igral pred večjo publiko?

Občutki so bili res neverjetni noben od nas ni nekaj pričakoval iz turnirja in tudi vsi so pisali, da bomo bili med zadnjimi ampak na turnirju smo nekak začeli igrati kot ena izmed najboljših ekip na svetu in ko smo prvi dan premagali prvo uvrščeno ekipo iz Amerike 2-0 in to kar z lahkoto, smo dobili velik momentum in motivacijo, da lahko pridemo daleč.

Na turnirju prvi dan ni bilo veliko gledalcev, okoli 50-100, ker je bil petek in smo začeli že ob 10-ih zjutraj, drugi dan okoli polovico dvorane napolnili. Zadnji dan, ko so bila pa pol finali, losers finala ter grand finalam je bila pa Blizzard arena skoraj polna z navijači. Na Twitchu pa je bilo okoli 40k gledalcev če se ne motim.

Pred večjo publiko sem igral že 2 leti nazaj z ekipo Jabronis na Gamescomu kjer smo bili 4., torej sem že imel nekaj izkušenj, pa tudi ni bilo nekega pritiska na nas ker smo prišli na turnir z ciljem, da probamo igrati svojo igro in se naučiti iz svojih napak za HGC sezono. Pa še to da smo bili vse igre “underdogi” nam ni dalo takega pritiska zato smo tudi boljše igrali.

5.) V Sloveniji je HOTS bolj kot ne nepoznan E-šport kako je pa v tujini? Je zanimanje za HOTS drugje večje in ali je dosti oboževalcev?

Trenutno  HOTS raste, so bile tudi neke statistike, da je bila gledanost iz prejšnjega leta na tega povečana za 100%-150% ampak ni na žalost in tudi ne vem če bo igra kadarkoli tako velika kot sta LoL in Dota, menim pa da je to zato ker je igra prišla ven prepozno, ko sta DOTA kot tudi LoL imela že velik playerbase in ljudem se ne da kar tako zamenjat igro. Bi pa rekel da Nemčija, Francija, Amerika in Koreja imajo večjo zanimanje za igro. Menim da je fanov dosti ampak ni na temu levelu kot recimo Fortnite, CS, LoL Hearthstone in DOTA.

6) Kaj te čaka v bližnji prihodnosti? Kakšen večji turnir? Liga?

Trenutno je naš cilj ostati v HGC ligi in probati kvalificirat za Blizzcon (svetovno prvenstvo), kamor gredo najboljše 3 ekipe iz EU, ampak bo težko, ker je EU zelo tekmovalna regija.
Aja, pa probati dobiti nekoga da bi našo ekipo sponzoriral.

7.) Če bi še kaj povedal…

Hvala vsem fanom  supporterjem in memerjom in pa če bi radi vedeli kaj več o meni in pa kaj počnem mi lahko sledite na:
twitterju:  https://twitter.com/LinkedSlo

Naš team twitter:  https://twitter.com/LeftoversHGC

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime