V Rainbow Six: Siege prihaja nova operacija – Mračno Nebo

V prvoosebo večigralsko streljačino Rainbow Six: Siege prihaja nova sezona: Operacija Mračno Nebo (Operation Grim Sky). Prve podrobnosti so prišle že v začetku tega meseca, ta vikend pa je Ubisoft na njihovem dogodku Six Major Paris razkril vse informacije. Skupaj z operacijo bomo dobili dva nova operaterja (Maverick in Clash), popolno renovacijo pa bo doživela mapa Hereford Base.

Novi napadalec, Maverick, bo opremljen z varilnim aparatom, ki ga bo lahko uporabil za izdelavo lukenj v skorajda kakršnokoli površino. S tem se bo pridružil Thermitu in Hibani kot tretji operater sposoben predreti okrepljene zidove, za razliko od njiju, pa bo Maverickovo orodje skoraj popolnoma tiho. Sicer bo kot prej omenjena operaterja lahko izdelal luknjo, skozi katero se lahko splazi, blestel pa bo pri izdelavi majhnih lukenj, namenjenih le gledanju ter streljanju.

Na nasprotni strani pa mu stoji Clash, ki je bivša uslužbenka Scotland Yarda, kjer je med drugim delovala v enoti proti protestom. Ravno zaradi slednjega se ne zdi presenetljivo, da je njen izbrani pripomoček ščit. Tako je Clash postala prva braniteljica s pripomočkom tega tipa. Po velikosti izgleda podobno velik kot raztegnjeni Le Roc, ščit, ki ga nosi Montagne. Ker je od slednjega veliko lažji, bo vsak udarec od blizu prisilil Clash da odmakne svojo zaščito, tako da postane za trenutek ranljiva tudi s sprednje strani. Ta ščit ima še eno slabost: če bomo hoteli uporabiti svoje orožje si ga bomo morali namestiti na hrbet. Tam nam bo še vedno ponujal nekaj malega zaščite, s sprednje strani pa bomo ponovno ranljivi. Zaradi česa pa je ta pripomoček tako poseben? Na sprednji strani ima nameščen električni paralizator, ki učinkuje na vse napadalce, zadosti nespametne, da se ji približajo s sprednje strani. Ker pa, kot je že bilo omenjeno, sami ne moremo streljati med tem, ko ščit uporabljamo, bo potrebna medsebojna komunikacija, da bodo naši soigralci lahko poskrbeli za nasprotnike, med tem ko jih mi držimo onesposobljene.

Ta posodobitev bo poskrbela tudi za nenatančno postavljene merke pri določenih orožjih ter za to kaj se zgodi, če ne izberemo želenega operaterja pravočasno.

Operacijo Mračno nebo pričakujemo na strežnikih za testiranje danes tekom dneva, dokončni izid pa bo po besedah Ubisofta v septembru. Če bodo sledili izidom prejšnjih sezon, bo operacija najverjetneje ugledala luč dneva že 3. ali 4. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime