Prinaša GeForce RTX serija revolucijo v svet iger?

Podjetje Nvidia je z oznanitvijo najnovejše GeForce RTX serije grafičnih kartic na letošnjem Gamescomu nedvomno močno razveselila navdušence v svetu računalništva in iger. Na dogodku pa sta tako poleg vseh podrobnosti glede novega izdelka Nvidie, bila predstavljena nova napovednika za Battlefield V in Shadow of the Tomb Raider, kjer je prisotna javnost izkazala veliko navdušenja ob igranju teh iger na GeForce RTX grafični kartici.

Kot je Nvidia na dogodku predstavila, je ena izmed najbolj revolucionarnih zmogljivosti nove Nvidia Turing arhitekture, ki se nahaja v seriji GeForce RTX, zmožnost programirljivega senčenja. Kako to izgleda v praksi oziroma pri samem poganjanju iger, pa je Nvidia v sodelovanju z razvijalci predstavila v dveh novih napovednikih za igri Battlefield V in Shadow of the Tomb Raider.
Kot je razvidno iz spodnja napovednika sta igri, zahvaljujoč naprednemu senčenju in odsevom, videti vrhunsko. Nove tehnologije, naprednejša umetna inteligenca in izjemna zmogljivost Turing arhitekture, ki je po zagotovilih Nvidie do kar 6-krat večja od prejšnje Pascal arhitekture, utegne tako med igre in svet računalniške tehnologije uvesti veliko novosti in celo revolucionarnih sprememb.

 

Vaša reakcija na članek?

Matic Završnikhttps://hop.si
Ljubiteljski igralec in poznavalec videoiger, ki poleg nekaterih znanih naslovov, zelo rad odigram tudi kakšno kvalitetno indie igro.

Sveže objave

The Last of Us razvijalec začel prejemati grožnje s smrtjo – enako se je zgodilo eni od igralk

Še pred izidom igre The Last of Us Part Two se je pojavila izjemno grda stran te naše preljube industrije. Na splet...

Tisoče World of Warcraft igralcev se je v igri poklonilo tragično preminulemu igralcu Reckfulu

Igralci so še vedno pretreseni zaradi tragične smrti Byrona ‘Reckful’ Bernsteina, ki si je pred nekaj dnevi nazaj vzel svoje življenje. Reckful...

Nova mapa v Call of Duty: Modern Warfare skriva zanimivo skrivnost v obliki eksplodirajočih podgan

Nedavna posodobitev za Call of Duty: Modern Warfare ni samo razširila igre na nečloveško velikosti 200 GB, ampak je dodala tudi kar...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!