Stellaris bo postal prva 4X strategija na konzolah

Fantastična “grand” strategija Stellaris prihaja na konzole, specifično Playstation 4 in Xbox One. Odlična novica za vse konzolne stratege, saj tam strategij zaradi omejitve pri nadzoru ni kaj veliko. Točen datum izida konzolno različico Stellaris-a sicer še ni znan, a potrjeno je bilo, da bodo za njegovo prilagoditev odgovorni Tantalus Media. Tantalus so bili v preteklosti že vključeni pri konzolni predelavi drugega Paradox izdelka – Cities Skylines.
Stellaris bo označeval novo obdobje, saj bo izšel s statusom prve konzolne veličastne oziroma “grand” strategije. S to oznako se označujejo strategije velikega obsega, ki vsebujejo tako ogromen zemljevid, kot tudi posamezne bitke manjšega obsega (dober primer teh iger sta Total War serija in v našem primeru Stellaris). Zanimivo bo videti, kako se bo osvajanje vesolja počutilo na kontrolerju.
Stellaris konzolna različica bo vsebovala 1.7 verzijo osnovne igre, medtem, ko bo Deluxe izdaja zraven nje pridala še Plantoids Species, Leviathans Story in Utopia Expansion dodatke.
 

Do sedaj smo sicer strategije povezovali skorajda ekskluzivno z osebnimi računalniki, a očitno Daniel Moregard (direktor studia Paradox) meni, da publika obstaja tudi na konzolah. Videli bomo, ali bo njegova trditev držala.

Vaša reakcija na članek?

Simon D.
Urednik strani in amaterski razvijalec iger, le redek naslov uspe uiti njegovemu sokoljemu očesu, vsaj dokler ne zaudarja že od daleč. Pa tudi takrat je le redkokatera stvar bolj zabavna od polnega kritiziranja precenjenega govna.

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!