Tokyo Ghoul

Za tokratni tedenski nasvet imam pripravljeno prav posebno poslastico.
Primerna je za ljudi, katerim so všeč malce temnejša tematika. Ker ima zgolj 12 epizod je primeren tudi za tiste z malo manj časa oziroma, če kdo razmišlja o pričetku anime avanture. Preizkus ogleda, kjer boš opazil ali ti ta svet leži ali ne. Anime je novejši, vsaj zame, izšel je 2014 kar je sicer že 4 leta a vseeno poseduje “novejši” stil animiranja kar je balzam za oči.

Tokyo Ghoul

Kot že izvemo iz samega naslova, se zgodba se vrti okoli Ghoulov, pravzaprav niti nisem prepričan ali obstaja pravilni slovenski izraz. Ghouli so pošasti, morda podobne vampirjem, le da se namesto s krvjo hranijo s človeškim mesom. Posedujejo tudi nekaj nadnaravnih sposobnosti, kot so odlični refleksi, hitrost ter hitro celjenje ran.
Poudariti gre, da so od navadnega bogaboječega človeka tudi nekajkrat močnejši. Obstajajo tudi zgolj pol-ghouli, ti lahko nastanejo po naravni poti, torej kadar se dva (eden izmed njiju mora biti človek drugi ghoul) malce preveč “zbližata”.
Drugi način, da nekdo postane pol-ghoul pa je, da ti zamenjajo enega izmed dragocenih organčkov z ghoulovim in tako se telo delno transformira.
Polovičkarji so po navadi celo močnejši od polnokrvnih, ni pa nujno, da imajo potrebo po človeškem mesu.

Zgodba sledi zglednemu, večnemu študentu Kanu Kanekiju, ki pa ima smolo in zgolj za mišji kakec preživi srečanje z Rize…Adrenalinski zmenek in pol…
V kritičnem stanju ga odpeljejo v bolnišnico, kjer relativno hitro okreva.
Po samem okrevanju spozna, da njegovo telo ni več čisto normalno in opažati prične spremembe. Spozna, da so mu med operacijo presadili organ ali dva ter ju zamenjali z Rizinovima.
Skozi zgodbo spremljamo Kanejevo postopno privajanje na novo življenje, spremembo diete in še marsikaj a ne smem povedati, da ne pokvarim zgodbe.
Ogled definitivno vreden, in mislim, da velja rek: Kratko a sladko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime