Nacistična tetovaža odstranjena iz igre SCUM

No, ni trajalo dolgo, da je huronsko uspešna preživetvena igra naših južnih sosedov, SCUM, zašla v težave s skupnostjo.

Namreč pri nabavi paketa Scum Supporter Pack so igralci v igri pridobili tetovažo, ki pa ni bila tako nedolžna, kot je morda izgledalo na prvi pogled.

Kožna slika je namreč prikazovala železni križ z številkama 14 in 88. Prva nakazuje na ne-slavnih 14 besed: “We must secure the existence of our people and a future for white children” medtem ko 88 nakazuje na 8 črko v abecedi, kar naj bi potemtakem pomenilo “Heil Hitler”.

Zadevo so odkrili na spletni strani Reddit in odziv razvijalca je bil sprva precej osoren. Takole je zapisal na Steamu njihov predstavnik Zenoslaf:

“Če ste užaljeni zaradi parih tekstur v igri, prosimo ne igrajte igre. Če začnemo odstranjevati stvari, bo to prazna igra, brez ljudi, orožij, krvi, humorja, kakanja, pobijanja drugih, kanibalizma ali pobijanja živali. Nismo desno krilo, nismo nacistični podporniki, nismo niti Nemci in edina žaljiva stvar tule, po našem mnenju, da ste nas je oklicali kot nacistične podpornike.”

Kasneje se je založnik Devlver Digital opravičil in dodatno opravičilo je dodal tudi razvijalec Gamepires, ki pravi, da je samo želel ciljati na realističnost in v SCUM svetu prikazati največje kriminalce in človeške izrodke.

Žaljiva tetovaža je bila odstranjena, Devolver pa je baje začel podrobno preiskovati vse teksture, saj si ne želi ponovitve takšnega dogodka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime