Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja pravi, da so igre preveč nasilne za vključitev v olimpijske igre

Že julija je mednarodni olimpijski komite oznanil ustanovitev Esports foruma, kjer naj bi potekali pogovori in intervjuji glede možnosti vpeljave e-športa v olimpijske igre. Tako je nastala skupina Esports Liaison Group, ta pa naj bi omogočala nadaljnjo komunikacijo med med olimpijskim komitejem ter generalnim združenjem mednarodnih športnih zvez.

Čeprav je nastanek te skupine definitivno korak v pravo smer, je predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach,  pred kratkim v intervjuju za Associated Press na temo e-športa povedal par pikrih.

Kakor pravi so igre preprosto preveč nasilne za vključitev v olimpijske igre:

“V olimpijskem programu ne moremo imeti igre, ki promovira nasilje ali diskriminacijo. To so tako imenovane ubijalske igre. Iz našega zornega kota te nasprotujejo olimpijskim vrednotam in jih zato ne moremo sprejeti.”

Bach se zaveda ironije, da so v olimpijske igre vključeni športi, ki temeljijo na nasilju v resničnem življenju kot so boks ali judo a ima tudi glede tega svoje mnenje:

“Seveda ima vsak borbeni šport korenine v boju med ljudmi. Ampak šport je civilna predstavitev te dejavnosti. Če imate igre, kjer se gre za ubijanje nekoga, to preprosto ni v skladu z našimi olimpijskimi vrednotami.”

Bach pravi, da znajo pustiti vrata odprta za igre povsem brez nasilja kot so denimo Hearthstone ter Rocket League a bodimo pošteni: če ne uvedejo šampionskih predstavnikov kot so League of Legends, DOTA 2 ter Overwatch, zagotovo ne bodo izkoristili polnega potenciala e-športa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime