Wildstar in razvijalec Carbine Studios zaprla vrata

Se še spomnite samooklicanega ubijalca World of Warcrafta? No, takih naslov si je njega dni prisvojila vsaka prihajajoča MMO igra, a v temu primeru govorimo o naslovu Wildstar.

Razvijalec Carbine Studios je svoj prvi projekt razvil z namenom streženja publiki, ki so se jim zdele novodobne MMO igre preveč lahke in je želel zapolniti tisto nišno luknjo, ki jo poseljujejo “hardcore” igralci iger.

Wildstar je leta 2014 izšel kot MMO z mesečno naročnino a že leto zatem je presedlal na F2P model, kasneje pa je izšel tudi na Steamu.

A kljub temu so njegove številke padale iz meseca v mesec, od oktobra 2017 je špil istočasno nabral samo okoli 200 igralcev. To so za MMO porazne številke in založniku NCsoft ni preostalo drugega kot da igro odklopi od življenjske podpore, pod rušo pa bo odšel tudi razvijalec Carbine Studios.

Datum ugasnitve strežnikov zaenkrat še ni bil oznanjen a verjetno se bo to zgodilo v roku enega meseca.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!