House Party – Recenzija igre (PC)

Ste si od nekdaj želeli igrati hiper realistično simulacijo pijanske študentske žurke, na kateri boste spoznali žensko svojih sanj in jo s kombinacijo svoje izjemne duhovitosti in neverjetno dobrega izgleda premamili, da preživi z vami nepozabno noč? No, iščete lahko naprej, saj House Party verjetno ne bo potešila nikogar, razen tistih nekaj par, ki še niso slišali za neštete spletne strani, katerih URL-ji se začnejo ali končajo s »porn«, »x«, »jizz« in podobnim.


Razvojna ekipa: Eek! Games, LLC
Založnik: Eek! Games, LLC
Platforme: 
PC
Datum izida: TBD
Cena: 14.99€


V House Party, kot je možno dognati iz samega naslova in z znanjem osnovnošolske angleščine, prevzamemo vlogo neimenovanega lika, ki se udeleži ene tistih klasičnih ameriških študentskih zabav, kot jih poznamo iz filmov o tripih in pitah. Brez neke predzgodbe – to si preko odločitev v konverzacijah z drugimi liki ustvarimo sami – se pojavimo v predsobi taiste hiše iz naslova in smo takoj napoteni k tarči prve misije, našemu kolegu Dereku. Z njim si lahko izmenjamo nekaj začetnih povedi, ki na hitro opišejo naš odnos in že smo prepuščeni sami sebi, da se podamo med ljudi in ugotovimo koga vse je na žurko privabila obljuba alkohola.

Za vsakogar se ena najde
Za vsakogar se ena najde

Likov, in s tem izbire, je precej, in skoraj za vsak okus se nekaj najde. So vam všeč seksi in super prsate rjavolaske, ki sovražijo lastno sestro? Potem poiščite Ashley. Palite bolj na drobne kvaziintelektualne blondinke, ki vam pustijo komaj do besede? Katherine vam bo pokazala kdo je šef. Ste si od nekdaj želeli prikupno in energetično dekle azijskih korenin, ki vas bo pošiljala iskati najbolj čudno specifične stvari v hiši? Spoznajte Amy. In še bi lahko naštevala, ampak mislim, da je jasno. Zelo verjetno boste našli vsaj eno karikaturo ženske, ki vam bo zanimiva.

Tako, našli smo si osebo, s katero bi želeli navezati malo več kot prijateljski stik, sedaj sledi prvi pogovor. Toda pozor! Ta igra ne dopušča napak. Pri izbiri naših besed in dejanj moramo biti izjemno pozorni, saj se lahko s samo eno napačno odločitvijo poslovimo od možnosti romance z izbranim likom, ali še huje, smo knock-out-irani s strani katerega od obiskovalcev in tako nemudoma igro zaključimo (ne prisvajajte si kreditnih kartic, telefonov in podobnih zadev, če niste sami v sobi). Drugih šans ne dobimo, zato je pogosto shranjevanje priporočljivo, če ne želimo pasti nazaj na čisti začetek.

»Toda kaj dejansko sploh počnemo v tej igri?« me vprašate. Hja, strnjeno povedano:
• hodimo okoli,
• pogovarjamo se s partijaši in švicamo ob vsakem odgovoru, saj je lahko naš zadnji,
• iščemo skrite predmete,
• iščemo ljudi, ki se očitno kar teleportirajo po parceli,
• upamo, da bo naslednja konverzacija tista, ki bo odklenila možnost za seks.

To je v glavnem to. Iz vidika igralnosti igra ni nikakršen presežek, vendar niti ne poskuša biti, saj gre res zgolj za nek poskus simulacije, katere končni in edini cilj je seks scena. In osebno tudi ne mislim, da je s tem kaj narobe.

Vendar v tej točki moram preiti do najbolj razočarljivega dela: razvpitih seks scen. Po tem, ko smo se verjetno več ur trudili najti nejasno kombinacijo odgovorov, predmetov in dejanj, ničkolikokrat skočili nazaj na prejšnjo shranjeno točko, in se resnično namatrali, da smo prišli do velikega trenutka … sledi največje razočaranje.

Toge seks scene, med katerimi ne moramo početi nič, razen da gledamo
Toge seks scene, med katerimi ne moramo početi nič, razen da gledamo

Seks scene so toge in nezanimive. Razen možnosti, da določimo kdaj preidemo s partnerko iz oralnega zadovoljevanja na penetrativno stopnjo, ter katero od poz bomo zavzeli (misionarec, cowgirl ali doggy style), nimamo veliko svobode. Ob zvoku enega vzdiha, ki se vrti na neprekinjeni zanki, tako gledamo dekle kako skače gor in dol, spet v setu istih ponovljivih gibov. Po dobri minuti se naš orgazmometer napolni in smo zaključili. In to je vse. Isti seks lahko nato ponavljamo kolikokrat želimo, ampak neke raznolikosti ni pričakovati.

Mimogrede je potrebno omeniti tudi, da igra sama po sebi ni povsem necenzurirana. Tudi če v nastavitvah odkljukamo cenzuro, se nam vseeno pojavijo veliki črni pravokotniki na intimnih predelih. Je pa razvijalec tudi uradno že izdal mod za popolno odpravo cenzure, do katerega lahko pridemo tudi preko uradne Steam strani.

Cenzura v primeru, da ne uporabljamo moda in odkljukamo cenzuro
Cenzura v primeru, da ne uporabljamo moda in odkljukamo cenzuro

Za povzetek torej: če si želite igre, kjer se boste dejansko morali precej potruditi, da boste prišli do tistega sladkega konca, ki v resnici niti ni tako sladek, ter vam ni problem za to trpljenje tudi plačati, je House Party definitivno prava izbira. Če pa je vaš cilj zgolj najti nekaj, ob čemer boste lahko na hitro segli v hlače, preden pride domov mami/punca/cimer, je zastonj in omogoča veliko, veliko večjo izbiro, pa še vedno priporočam kar dobri stari internet in na začetku tega članka omenjene spletne strani.

In četudi je moja ocena v tem trenutku relativno nizka, nikakor ne smemo pozabiti, da je igra še v zgodnjem dostopu, kar pomeni, da se lahko tekom razvoja še precej spremeni. V tem primeru bo recenzija seveda posodobljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Simulator seksa, ki zahteva od igralca precej dela, preden ga nagradi z relativno monotonim in neimaginitivnim seksom. Ugotoviti kako ugoditi željam partijašev je precej zahtevno in se zdi kontraintuitivno za takšno igro. House Party - Recenzija igre (PC)