Kaj pričakujemo od letošnje Apple konference?

Čez nekaj ur se bo odvil Apple-ov največji letošnji dogodek. Za lažje spremljanje dogajanja smo pripravili seznam tehničnih pripomočkov, ki jih bo po našem prepričanju velikan letos predstavil.

iPhone XS/Max in iPhone XC

Misel, ki odzvanja v glavi vsakega ljubitelja iPhone pametnih telefonov je zagotovo, kaj bodo v Jobsovem teatru pripravili letos. V vsakoletnem septemberskem dogodku oznanitev novih telefonov predstavlja osrednji spektakel, meseci ugibanj so za nami in kot lani lahko tudi letos pričakujemo tri nove telefone.

Vsi, ki boste nadgrajevali iz iPhone 7 ali starejših modelov se morate zavedati, da je ikonski Home gumb preteklost. V bistvu gumbov na prednji strani sploh ne bo, zgolj zaslon, ki sega od roba do roba.

iPhone XS in iPhone Max bosta nadgrajeni in posodobljeni različici lanskoletnega iPhone X. Z velikostjo 5.8″ bo iPhone XS lažji za držanje, vanj pa bodo vgrajene vse tehnološke novitete, stekleni design, najnovejši Apple procesor in vsaj 4GB pomnilnika, kot se za premijski izdelek spodobi. Na policah se mu pridružuje nekoliko večji 6.5″ iPhone XS Max.

Bolj nepričakovana opcija je 6.1″ različica, ki bo za tretjino cenejša, vendar bodo uporabljene tehnologije podobne. Gre za dvojčka iPhone 9, vendar bo najverjetneje doživel katarzo in se prerodil v obliki iPhone XC. Seveda bosta samo ogrodje in zaslon manj kvalitetna. Pričakovano, nekje se konec koncev mora varčevati.

Apple Watch 4 in WatchOS 5

Del aktivnih bralcev nedvomno težko pričakuje Apple Watch 4. V bistvu gre za revizijo štiri leta starega predhodnika. Kot pomnimo je sicer ta prispel z mešanim uspehom in žal nikakor ni prepričal širok nabor oboževalcev.

Za Apple Watch 4 si je veliko kupcev želelo okrogel dizajn, a ga ne bodo dočakali. Zaslon se bo raztezal čez celotne zgornji del in bo večji z nižjimi robovi, zvišana bo tudi resolucija in kvaliteta izdelave bi naj bila še boljša. Govorice pričajo tudi o boljši bateriji, izboljšanem merjenju telesnih funkcij in morda celo funkciji prepoznavanja obrazov – FaceID.

Prenovo je doživel sam operacijski sistem, prihaja WatchOS 5, ki naj bi na mizo prinesel nove dobrote.

Prenova MacBook Air

V letošnjem letu je Apple precej presenetljivo razkril novo linijo Apple MacBook Pro računalnikov in po vsej verjetnosti bomo na dogodku priča podrobnostim tudi o prenovi MacBook Air.

Govorice pričajo o novem in cenejšem MacBook Air, kar je dobra novica za vse oboževalce. Princip Air je vedno bil ustvariti lažjo in tanjšo varianto MacBook Pro in trenutno najtanjši model v širino meri zgolj 13.1mm s težo 0.9kg.

MacBook Air že dolgo časa ni prejel posodobitve in v kolikor je ne bomo dočakali niti na letošnjem dogodku, je po vsej verjetnosti počasi že čas za upokojitev serije.

Nov iPad Pro 2018

Kaj? Tudi nova tablica? Informacija žal ni uradna, vendar se je v zadnjih tednih pojavljalo veliko insajderskih informacij o njeni prisotnosti. Osrednja je iPad Pro 3, ki prihaja v dveh velikostih 10.5″ in 12.9″, nič drugače kot doslej. Nova primerka ne bosta vključevala Home gumba, kar sledi Apple viziji, ki so jo načeli že z iPhone 8.

Zareza na sprednjem delu se poslavlja, robovi bodo širši in senzorji deležni nadgradnje. Zaslon bo še vedno mogoče odkleniti z obrazom. Sam dvomim v lansiranje naprav na trg po tovrstnem dogodku. Konec konca imajo v tekočem letu še eno predstavitev, kjer bi tablica lahko pristala v osrčju dogajanja.

iOS 12

Prihaja osvežitev operacijskega sistema. Novinec sliši na ime iOS 12. Največja novost bo t.i. Screen Time, ki bo pokazal, koliko časa uporabljamo določeno aplikacijo. Večje vprašanje je, kdaj bo posodobitev dejansko na voljo. Zaupajoč v tradicijo naj bi do tega prišlo okoli 18. septembra.

Apple Airpods 2

Na zadnje lahko omenimo še slušalke. Vsi željni nadgradnje predhodnih AirPodsov boste morali še počakati. Kot kaže nas do prihoda naslednika loči še eno koledarsko leto.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime