Večigralski modifikaciji za GTA: San Andreas še vedno popularni

Če se GTA 5 bliža ogromnemu dosežku 100 milijonov prodanih kopij, pa v naših spominih še vedno prebiva GTA: San Andreas, ki preseneča z aktivnimi igralci.

Le ta ima namreč dve veliki večigralski modifikaciji imenovani SA:MP ter MTA:SA in obema še danes uspe pridobiti do 30.000 ali več aktivnih konstantnih igralcev, združeno pa imata kar več kot 7.000 različnih strežnikov.

Tem številkam zagotovo zavidajo marsikateri razvijalci, še predvsem zato, ker bi združeni skupaj brez problema prilezli na top 10 najbolj aktivnih iger na Steam lestvici.

Ampak zlomka, kaj ju naredi tako popularni? O tem lahko le ugibamo, a vsekakor je na prvem mestu to, da gre za enega izmed najbolj priljubljenih GTA-jev, San Andreas. Drugo pa verjetno gromozanska izbira strežnikov in s tem tudi različnih igralnih načinov, tretje pa nizka strojna zahtevnost, saj je osnovna igra stara že častitljivih 14 let.

Najbolj priljubljeni so ravno RPG strežniki, po katerih si je Rockstar zagotovo vzel vzgled za GTA Online, priljubljeni pa so tudi razni drugi načini kot so dirkaški, navadni ali v obliki “death matcha”. Pa še mnogo več, tudi sedaj zelo priljubljen Battle Royale se najde.

A če SA:MP ostaja na enakem mestu že leta (zadnja posodobitev leta 2015) za namestitev pa še je potrebno imeti različico 1.0, ki se jo da le dobiti, če si lastite igro na zgoščenki, se MTA:SA posodablja še danes v dobesednem smislu, saj je zadnja posodobitev bila 7. 9. 2018. Prav tako pa tako kot igralcem omogoča veliko več možnosti tudi razvijalcem, kjer je za piko na i še odprto-koden.

Vaša reakcija na članek?

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!