RTX 2080Ti in RTX 2080 – prva testiranja kažejo velik napredek v igrah

Zdi se, da na nove grafične kartice čakamo že celo večnost in sedaj, ko je kriptomrzlica nekako potihnila, se NVIDIA končno pripravlja za izid naslednje generacije svojih grafičnih čipov GeForce RTX 2080.

To ve praktično vsak, ki je v zadnjih mesecih vsaj malce povohal IT industrijo. A zagotovo niste vedeli, da je zeleni tabor nekaterim večjim opisovalskim stranem (še preden vprašate, nam niso) poslal prve primerke svojih grafičnih izvedenk in dobili smo tudi prve rezultate.

Koliko so slednji legitimni, naj vsak presodi sam, a vseeno so testi pokazali lepo sliko, kjer sta tako RTX 2080Ti kot RTX 2080 veliko naprednejša od svojega predhodnika GTX 1080Ti.

Spletna stran VideoCardz je RTX-a dodobra stestirala v kar dvanajstih igrah, kjer so ene tekle v DX 11, nekatere v DX12 načinu, Wolfenstein 2: The New Colossus pa je tekel v Vulkan knjižnici.

Rezultati so navdušujoči. V primerjavi s 1080Ti je RTX 2080Ti v igri Battlefield 1 hitrejši kar za 48 %, medtem ko v F1 2018 za 44 %. V Call of Duty: WWII je dosežek še večji, saj je RTX hitrejši za kar 52 %, v Rainbow Six Siege za 49 %, v Mass Effect: Andromeda za 41 % ter v PUBG za 36 %.

A hitrejša ni samo najmočnejša izvedenka, saj prejšnjo generacijo prehiti tudi povsem navadni RTX 2080. Morda je pri testih največja ovira Shadow of the Tomb Raider, kjer pri 4K ločljivosti RTX 2080Ti ni mogel prebiti magične meje 60 FPS, ampak se je ustavil pri 59. To zna biti tudi težava pri  optimiziranosti same igre, zato smo skorajda prepričani, da zna kakšen popravek odpraviti to nevšečnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime