Sony najavil PlayStation Classic – mini, PlayStation 1 konzola

Leta 2016 je Nintendo pogruntal, da so nostalgiki pripravljeni plačati za ponovno izdajo retro konzol, zato so izdali Mini NES, ta pa je bila posodobljena verzija konzole, ki je sprva izšla davnega leta 1983. Simpatično napravico so hitro razprodali in stanje je bilo takšno, da zadeve sploh ni bilo več mogoče najti v trgovinah in so bili zamudniki primorani v nakup preko Ebaya, kjer pa so cene seveda narasle v astronomske višave.

Sony je zadevo pogledal in si rekel: “Hej, če lahko oni, zakaj ne bi še mi?” Tako je včeraj najavil konzolo PlayStation Classic, ki bo manjša izvedenka prvotne PS 1.

Zadeva bo za 45 % manjša, zraven pa bodo kupci prejeli še dva PlayStation kontrolerja, ki bosta prav tako pomanjšana. Da bomo konzolo lahko priklopili na sodobne TV sprejemnike, bo Classic izvedenka vsebovala tudi HDMI vhod.

Konzola bo poleg tega imela 20 prednaloženih iger, kot so Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4 ter Jumping Flash.

PlayStation Classic bo izšel 3. decembra in ta datum ni bil kar povlečen iz rokava, saj je točno tega dneva leta 1994 izšla originalna različica na Japonskem, ki so jo od takrat prodali po svetu v več kot 100 milijonih izvodih.

Prikupna škatlica naj bi se prodajala za ceno 99.99 $, na ceno v Sloveniji pa bo treba še malce počakati.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!