Telltale Games zaprl vrata, The Wolf Among Us Season 2 preklican

No, ta novica pa nas je včeraj ponoči ujela popolnoma nepripravljene. Popularni razvijalec avantur, Telltale Games, ki je do svetovne slave prišel predvsem zaradi svoje epizodne igre The Walking Dead, je včeraj za javnost sporočil žalostno novico, saj se bo studio kmalu zaprl.

Telltale Games je po uspehu prve sezone The Walking Dead naravnost eksplodiral in si nakopal celo kopico projektov, ki so bili večinoma izdani pod raznimi licencami. Tako smo kmalu dobili odlično avanturo The Wolf Among Us, Game of Thrones epizode ter Tales of Borderlands, ne smemo pa pozabiti še na Batman ter Minecraft igre.

Samo slabo leto nazaj so zaposlovali okoli 300 ljudi, a očitno so si na jedilnik nametali preveč projektov, ki se niso dobro prodajali. Že ob koncu 2017 so odpustili četrtino zaposlenih, junija letos pa se je studio znašel še pod tožbo njihovega bivšega direktorja Kevin Brunerja.

V podjetju je ostalo okoli 25 zaposlenih, ti pa naj bi dokončali zadnje pogodbene obveznosti in med njimi neko čudno Minecraft igro, ki jo bodo izdali za Netflix.

Da, to pomeni, da je bil The Wolf Among Us Season 2 preklican. Jessica Kraus je žalostno vest glede projekta sporočila preko Twitterja, kjer izgleda, da bomo pogrešili precej zanimivo igro.

Žal to pomeni, da očitno ne bomo niti videli zaključek The Walking Dead serije, saj je zadnja sezona ostala dolžna še dve epizodi, ki jih očitno ne bomo videli nikoli.

Čeprav je Telltale Games med svojim obstojem zagotovo zagrešil kar nekaj napak, kot je pretirano zanašanje na že obstoječe igralne prijeme, premalo inovacij in vztrajanje na zastarelem pogonu, bomo na dotičnega razvijalca imeli lepe spomine. Nekateri smo njihove igre spremljali od ranega začetka, kjer smo preigravali pustolovščine detektivskega dvojca Sam & Max, zato želimo vsem bivšim zaposlenim čim hitrejše okrevanje.

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime