Euro Truck Simulator 2 po vseh teh letih še vedno močno popularen in s precej aktivno slovensko skupnostjo

Kdo bi si mislil, da bi lahko bila virtualna simulacija tovornjakarja sanjska igra za marsikakšnega PC igralca. Preprosto je nekaj sproščujočega na tem, da lahko volanizirate nekaj ton težko zverino, medtem pa si zraven prižgete kakšno dobro glasbeno spremljavo in spremljate precej natančno modelirano okolico.

Ena najboljših predstavnic te zvrsti je igra Euro Truck Simulator 2, ki je od leta 2013 in vse do danes bila prodana v več kot 4 miljonih izvodov v digitalni obliki. Sama igra ima zelo široko paleto tovorov, ki ga dostavljamo iz mesta do mesta ali držav. Lahko izbiramo med tonsko prikolico, v kateri prevažamo cvetlične lončke, ali pa vzamemo izziv s težjim in izrednim tovorom do 61 ton. Lahko bi tudi rekli, da prevažamo vse od pisarniškega materiala in mehanizacije do gradbenih konstrukcij. Seveda je tukaj še naše vozilo, ki ga potrebujemo za dostavo tovora. Izbiramo lahko med sedmimi znanimi znamkami vozil, kot so DAF, MAN, Iveco, Mercedes-Benz, Renault, Scania in Volvo. Vsako od teh vozil si je možno prilagoditi lastnim potrebam in tudi tovoru. Izbiramo lahko med velikostjo kabine, močjo motorja, vrsto menjalnika, podvozjem, barvo in na koncu še seveda dekoracijo notranjosti kabine.

Med navdušensko skupnostjo najdemo tudi Slovence!

Sledi kratka predstavitev slovenske skupnosti Klemen Transport VTC

Klemen transport oz. Klemen transport VTC je nastal pred dobrim letom dni, bolj natančno 12. 10. 2016. Ideja za nastanek virtualnega podjetja se je porodila pri štirih igralcih, ki smo pred tem vozili vsak za sebe oz. že pri nekaterih obstoječih skupinah. Po dobrem letu skupnega druženja smo pričeli sami razmišljati o tem, da bi lahko tudi mi poizkusili ustvariti skupino, namenjeno slovenskim igralcem igre Euro Truck Simulator 2 in American Truck Simulator. Namen pa ni bil samo povezati in združiti igralce, ampak smo si želeli korak več od tega. Ta je bil pridobitev imena, enega od slovenskih transportnih podjetij. S tem smo si želeli zagotoviti večjo in hitrejšo prepoznavnost med igralci. Samo ime pa bi med drugim služilo za reklamiranje podjetja v skupinah in straneh socialnih omrežjih, kot sta Facebook ter Instagram.

Vožnja po Italiji

Treba je priznati, da začetek ob zagonu našega projekta ni bil prav nič lahek. Lahek bolj v smislu pridobitvi imena podjetja. Naša prošnja z opisom je bila poslana na kar nekaj naslovov, med njimi so bili Fenix transporti, Brus transport, Klemen transport in še nekaj drugih. Po informacijah, ki smo jih prejeli, da podjetja naj ne bi takšnih prošenj jemala resno, smo pri slednjem podjetju ostali vztrajni vse do konca. Sledil je premor čakanja na odgovor, ki je trajal skoraj tri mesece. Zatem smo se odločili, da kar osebno pokličemo sedež podjetja in jim skušamo v grobem razložiti naše želje. Po krajšem pogovoru smo prejeli dovoljenje za uporabo imena podjetja, ki pa smo mu zraven dopisali še VTC. Kratica VTC izhaja iz angleške besede (“Virtual Trucking Company”), ki bi jo lahko v slovenskem jeziku prevedli kot virtualno transportno podjetje.

Po dobrem mesecu našega zagona je sledil plan, da prenesemo grafiko tudi v samo igro. S tem smo želeli približati identičnost tudi znotraj virtualnega sveta. Žal pa nam prvotna grafika ni bila dovolj, ker je bilo na njej kar nekaj napak v detajlih. Po približno treh mesecih smo prišli v kontakt s podjetjem MarKing in jih zaprosili za pomoč. V poslanem mailu smo jim pokazali naše delo grafike in napake, ki smo jih želeli odstraniti. Tako smo z njihovo pomočjo vse do danes uspeli pripraviti kar nekaj tovornih vozil, ki so v belo modrih barvah.

Čemu so namenjena virtualna transportna podjetja?

V prvi vrsti je potrebno povedati, da je sama zadeva odvisna od osebe oz. skupine ljudi, ko ustvarijo svoj virtualni transport. Na prvem mestu gre bolj za druženje in zabavo med samimi igralci. Iskanje rešitev in pomoč posamezniku v primeru težav same igre. Lahko se organizirajo konvoji, ki se jih v večini pripravlja v času vikenda. Sam konvoj je lahko planiran znotraj nekega VTC-ja oz. s povabili drugih skupin, ko želimo opozoriti tudi na sebe. Samo zadevo pa je možno popestriti tudi z aplikacijami, ki nam služijo za telemetrijo in avtomatsko vpisovanje naših del (dostav) v sistem na internetu. Takšen sistem olajšuje delo vodilnim znotraj njihovega transporta, ker se na ta način vidi, koliko je dejansko nekdo aktiven znotraj ekipe. Opozoriti pa je treba tudi na skupine, ki želijo ponuditi več kot to, da se družijo v svojem krogu. Tukaj lahko najdemo kar dva VTC-ja, ki imata lastno internetno radijsko postajo. Poleg radija se obe ekipe zavzemata še za dobrodelne namene, kjer zbirata denar za določeno organizacijo. V letu dni se pripravi do dva dogodka, namenjena dobrodelnosti. Zato bi temu lahko rekli, da je vsaka igra več kot igra, če jo znamo pravilno izkoristiti.


Tako, Euro Truck Simulator 2 oboroževalska baza ima očitno močno in predvsem profesionalno prisotnost tudi v Sloveniji. Klemen Transport VTC si lahko ogledate na Facebooku, kjer živi precej živa skupnost in morda je čas, da se z njimi povežete in skupaj splanirate kakšen bodoči virtualni izlet.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Pozdravljen
    kar nekaj časa že igram ETS2 in mi je prav v užitek.
    Možgane na off in šibaj.
    Me pa zanima kje se da dobit zemljevid cest po Sloveniji?
    Hvala in srečno in uspešno še naprej! A ja pa še to.
    A so TAM-ova vozila tudi Vaše delo v igri?
    Lp Edi

    • Pozdravljen
      Za slovenske ceste in mesta bo potrebno namestiti ProMods mapo. Žal pa se notri nahajata samo Ljubljana ter Maribor. Zraven priporočam še Project Balkans in s tem se pridobi še Novo Mesto. Mislim pa, da trenutna verzija ni podprta za zadnjo posodobitev igre. TAM-ovi kamioni so prišli v igro z zadnjo posodobitvijo igre.
      Lp Junnky

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime