Bliža se Minecon earth 2018, največji Minecraft dogodek

Leto dni je naokoli in ponovno bo potekal Minecon, največji vsakoletni Minecraft dogodek. Tako kot lani bo tudi letos sledil podobnemu sistemu, kjer bodo gostili približno dve uri dolgo konvencijo.

Kdaj pa? Konvencija bo potekala že ta vikend, natančneje v soboto, 29. 9. 2018, ob 17:30.

Kje se bo lahko konvencijo spremljalo? Uradni prenos se bo dalo pogledati brezplačno prek Minecon uradne strani, bo pa Mojang poskrbel, da bo prenos prav tako potekal na različnih drugih straneh, kot so Youtube, Twitch, Mixer itd.

Le kaj je ta skrivni rumeni portal v ozadju?

A kot že omenjeno, letošnji Minecon bo podoben lanskemu, tako bomo v teh dveh urah lahko videli intervjuje ter projekte raznih ustvarjalcev vsebin (Youtube zvezde, znani ustvarjalci map ter modifikacij itd.). Potekalo bo tudi tekmovanje najboljših kostumov, kot tudi najboljši del konvencije, kjer bodo na oder prišli razvijalci ter povedali, kaj imajo v načrtih za naslednje posodobitve (na Minecon 2017 so nam predstavili posodobitev oceanov).

A ko že govorimo o naslednjih posodobitvah, bo Mojang tudi letos izvedel glasovanje, podobno lanskemu. V le-tem so igralci lahko glasovali, katero pošast si želijo videti v naslednji posodobitvi. Letos so ta princip malo spremenili in namesto totalnega poraza poražencev bomo lahko igralci prek Twitter ankete glasovali, katero območje naj razvijalci posodobijo najprej.

Na izbiro bodo trije biomi, in to so puščava, tajga ter savana. Za vsakega so tudi pripravili kratki predstavitveni video – kaj lahko pričakujemo, če bo zmagal. Te pa lahko najdemo na uradnem Minecraft youtube računu. Na kratko bi puščava dobila palme ter surikate, tajga bi dobila taborniški ogenj, lisice ter sadno grmovje, savana pa bi dobila gromozanska drevesa, termite in noje. Seveda pa bo za podrobnejšo predstavitev idej treba počakati na to soboto, prav tako pa bo potrebna potrpežljivost, da izvemo, če razvijalci še skrivajo aduta pod rokavom, ki bi znal igro ponovno postaviti v svoje zlato obdobje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime