Google najavil Project Stream, ki omogoči igranje iger preko interneta

Tehnološki velikan Google je včeraj naznanil zanimiv projekt, imenovan Project Stream. Ta bo uporabnikom omogočal “streamanje” iger preko internetne povezave, brez da bi posedovali močan PC ali konzolo.

Project Stream še ni pripravljen za vse uporabnike, saj bodo najprej izvedli omejeno testiranje. V ta namen so se povezali z založnikom Ubisoftom, ta pa je v preizkus ponudil svoj najnovejši naslov Assassins Creed Odyssey.

Kot rečeno, za igranje boste potrebovali samo močno internetno povezavo ter Chrome internetni brskalnik. Že zgodaj to leto je Google napovedal, da se želi podati v igričarske “streaming” vode, kjer se zaenkrat nahajata servisa kot sta PlayStation Now ter GeForce Now. Google pravi, da je zaenkrat največja ovira grafična degradacija ter “buffering”, ki se zgodi pri večjih naslovih kot je denimo Assassins Creed Odyssey.

Gre se za omejen preizkus kar pomeni, da pri testiranju ne more sodelovati kar vsak. Prijavna stran je sicer na sledeči povezavi a prijavijo se lahko samo osebe, starejše od 17 let, ki posedujejo internetno povezavo vsaj 25Mb. In seveda, kar je najpomembnejše, umazani Evropejci ne smemo sodelovati ampak samo Američani.

Bomo v prihodnosti sploh še morali posedovati igričarske konzole in PC-je ali pa se bomo za igranje morali samo povezati na oddaljene strežnike? Kakor se zadeva nemara sliši privlačna in preprosta, se lahko ob takšnem igričkanju poslovimo od denimo modov ter denimo uporabe goljufij.

vsekakor pa je tehnologija zanimiva, spodaj pa si lahko tudi ogledate, kako izgleda v praksi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime