Amazon z novo serijo Lord of the Rings

Čeprav se naša stran trudi biti aktualna, tako na igričarskem kot na filmskem in televizijskem področju, se včasih zgodi, da kakšno veliko novico preprosto spregledamo. Tako se je zgodilo tudi meni in med preigravanjem igre Middle-earth: Shadow of War sem brskal za raznimi nasveti, ko sem naletel na presenetljivo novico: Amazon dela na novi Lord of the Rings seriji! Kot velik oboževalec originalne trilogije sem se hitro vrgel za tipkovnico in za vas spisal vse do sedaj znane informacije.

Bolje pozno kot nikoli …

Če se želite počutite starega, naj vas v ostarele kosti zadane naslednje dejstvo: od umetnine Petra Jacksona, The Fellowship of the Ring, je minilo že debelih 17 let! Po skorajda dveh desetletjih mislim, da je čas za nove avanture Tolkienovega sveta.

Cena?

Amazon je tako za 250 milijonov prejel pravice za izdelavo nove serije in to že leta 2017, v dveh letih naj bi že začeli s produkcijo, načrti pa so, da naj bi v 2021 dobili prvo sezono, medtem ko obstaja upanje, da naj bi se to zgodilo že leto prej.

Dobili naj bi vse skupaj 5 sezon, proračun za vse skupaj pa naj bi bil kar milijarda dolarjev. Amazon je moral za tak denar spakirati kar nekaj pošiljk, izmučeni ter premalo plačani delavci iz njihovih skladišč so zagotovo veseli, da njihovo trpljenje ni šlo v nič.

Zgodba?

Kakor +koli že, spletna stran TheOneRing naj bi dobila informacije glede same zgodbe. Čeprav ni še nič uradnega, naj bi se tokrat štorija vrtela okoli mladega Aragorna, ki je bil v The Fellowship Of The Ring star že 87 let, zato je zagotovo ostalo nekaj prostora za njegovo zgodbo.

Kdo bo vodilni ustvarjalec?

Ustvarjalca serije bosta JD Payne in Patrick McKay, ki sta prej ustvarila Godzilla vs. Kong ter Star Trek 4, pravita pa, da sta nad projektom preprosto navdušena in se počutita kot Frodo, ko se je prvič odpravil na svojo težavno, a očarljivo avanturo. Režiser originalne trilogije Peter Jackson v serijo ni vpleten, a Amazon pravi, da je z njim v pogovorih, koliko želi sodelovati pri televizijski upodobitvi.

Se stari igralci vračajo?

Ian McKellen, v filmu znan kot Gandalf, pravi, da mu še niso ponudili vloge, vendar še ni prestar za igranje, saj je njegov lik star 7000 let.

John Rhys Davies, ki je upodobil Gimilija, nad serijo ni ravno navdušen:

“Ne želijo narediti nekaj boljšega, želijo zaslužiti. Če mislijo, da lahko dobijo več denarja, tudi bojo.”

Andy Serkis, ki je igral Golluma, ne pričakuje sodelovanja:

“Sliši se neverjetno, ampak ne vidim, da bi bil del te zgodbe.”

Sean Astin, ki ga poznamo kot Samota, je nad prospektom nove serije navdušen:

“Že od začetka, ko je izšel prvi del Lord of the Rings, sem govoril, da bodo filme predelali. In ljudje so mi vedno govorili, da se to ne bo zgodilo, ker je to klasika. Ampak jaz sem vedno trdil, da bo zadeva predelana, saj je zgodba preveč masivna in liki preveč všečni.”

Lokacija snemanja?

Kot kažejo govorice, naj bi se za potrebe snemanja zopet namenili v Novo Zelandijo, a to zaenkrat ostaja nepotrjeno.


Tako, to so zaenkrat vsa dejstva in čeprav se veliko njih zna izkazati samo za govorice, bo serija vseeno enkrat le izšla, kar je lepa prihodnost za oboževalce Tolkienovega sveta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime