V razvoju Baldur’s Gate 3?

V zadnjih letih se je zgodil manjši preporod RPG-jev, saj smo dobili kar nekaj odličnih predstavnic žanra, kot so Pillars of Eternity, Tyranny, Divinity: Original Sin ter Wasteland 2. Veliko teh iger (no, če izvzamemo Wasteland, ki ni ravno fantazijski in je bil v bistvu celo predhodnik prvega BG dela) črpa iz enega najboljših RPG-jev vseh časov, serije Baldur’s Gate. Ta je ostala pri dveh delih ter treh dodatkih, a zaradi kreganja z imetnikom pravic za D&D igre, Wizards of the Coast, tretjega dela ni bilo nikoli na spregled.

Morda se zna to kaj kmalu spremeniti. Po medmrežju so se namreč razširile govorice, da naj bi nekdo delal na Baldur’s Gate 3, kandidata pa sta razvijalca Larian Studios (Divinity serija) ter inExile, katerega vodi Brian Fargo. Ta je njega dni ustanovil Interplay, ki je založil prva dva dela serije Baldur’s Gate.

Baldur’s Gate Siege of Dragonspear je bila razširitev za dvojko, izdana leta 2016 izpod rok razvijalca Beamdog, ta pa je v bolj moderno inačico predelal tudi prva dva dela. Čeprav je dotični razvijalec bil navdušen nad možnostjo dela na tretjem delu, je v izjavi za javnost povedal, da trenutno ne dela na takšnem projektu.

Razvijalec huronsko uspešne serije Divinity, Larian Studios, se je pojavil kot eden od kandidatov za delo na trojki. Govorica izhaja iz teme na popularnem forumu RPG Codex, kjer je anonimni vir izjavil, da je direktor Swen Vincke pridobil pravice za delo na Baldur’s Gate igri. Več informacij ni bilo razkritih, zato je vse lahko samo ena velika čenča.

Morda je najbolj oprijemljivo dejstvo tvit Briana Farge, ki vodi studio inExile Entertainment. Njegova ekipa je nedavno dokončala delo na Bard’s Tale 4, sedaj pa pospešeno dela na Wasteland 3. Na Twitterju je objavil precej preprosto objavo, ki pa je storila manjši vihar med RPG oboževalci: “Slučajno vem, kdo dela na BG3 ;)”

Upamo, da se iz vsega skupaj izcimi ena poštena igra, saj že močno pogrešamo nove avanture v Dungeons&Dragons svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime