Star Wars: Knights of the Old Republic neuradna predelava preklicana

Veste, da sem pred kratkim spet dobil navdih, da grem že stotič spet preigravati najboljše igre iz Star Wars vesolja, serijo Knights of the Old Republic? Da, dejansko sem uporabil besedo “najboljše”, katero nerad uporabljam ampak ti dve igri sta tako odlični, da si to enostavno zaslužita.

Zato sem z zanimanjem pobrskal še po enem projektu, ki je zaštartal leta 2016 in si je za cilj zadal predelati prvo igro v moderen pogon Unreal Engine 4, mod pa se je imenoval Star Wars: Knights of the Old Republic Aperion. In seveda, kakor imam jaz srečo, je bil projekt dva dni kasneje že preklican.

Gre se za zadevo, ki se je že tolikokrat zgodila v svetu videoiger: kršenje avtorskih pravic. Razvijalec Poem Studios je rade volje kazal posodobitve, kjer bi po novem KOTOR lahko preigravali iz prvoosebne in tretjeosebne perspektive, zraven pa naj bi dobili še bolj globoko kostumizacijo našega lika.

A žal je razvijalec dobil C&D pismo, kjer je primoran takoj prekiniti s projektom, zbrisati vse sledi njega in nikoli več delati na čemu podobnemu. Projektni vodja Taylor Trotter, je na svojem Discord kanalu še povedal, da se je sicer posvetoval s svojim odvetnikom in naj bi celo imel možnost zmagati a bi pravdanje trajalo leta in ga obralo za okoli 100k dolarjev.

Tako da, je Aperion nepreklicno mrtev in morda lahko upamo, da se je Disney odločil za to potezo ker ima sam v pesti svoje predelave. A kakor zadnje čase z enoigralsko Star Wars vsebino, je to upanje bolj kot ne jalovo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime