Epic Games, snovalci igre Fortnite tožijo znanega YouTuber-ja zaradi prodaje goljufij

Glede na uspeh in popularnost igre Fortnite ni nobeno presenečenje, da so zanjo hlastno zagrabili tudi izdelovalci ter prodajalci goljufij ter drugih “neslavnih” načinov goljufanja, s katerimi zanič igralci dobijo možnost konkuriranja z boljšimi od sebe.
Goljufov nikoli ne izuči in kaj malo ti pomaga vihtenje ban-kladiva (sploh v zastonjskih igrah), če lahko osebek enostavno naredi nov spletni račun in nadaljuje s kvarjenjem igralne izkušnje drugih igralcev. Fortnite se sooča s precejšnim problemom glede tega in v preteklosti so zaradi promoviranja goljufivih aplikacij Epic Games izbrisali račune premnogih (tudi znanih) streamerjev.
A tokrat jim je prekipelo in po lanskoletnih tožbah YouTube promotorjev goljufanja so ponovno zagrabili za peresa, tokrat pa je bila njihova srd usmerjena proti zelo znanemu YouTube goljufu, ki mu očitajo izdelavo in prodajo goljufij za igro Fortnite.
Kot tarčo so si zastavili Brandon Lucasa, ki je po njihovih besedah kriv protizakonskega modificiranja kode v igri, s čim je pridobil nepošteno prednost napram drugim igralcem. A kar je še pomembneje, očitajo mu razpečevanje goljufij drugim igralcem.
V obtožnici, vloženi na sodišče v Severni Karolini naletimo na obtožnico “Lucasove spletne strani vzpodbujajo igralce v nakup goljufij in/ali uporabniških računov s pred-naloženimi goljufijami.”
“Obtoženi je goljuf. Nihče ne mara goljufov.” je še en citat, ki ga lahko najdemo v obtožnici. “Obtoženi Lucas ne le goljufa, temveč tudi promovira, oglašuje in prodaja programsko opremo, ki omogoča goljufanje drugim osebkom, preko nelegalnega modificiranja igrine kode.”

Glede na to, da gre za enega prvih primerov, kjer so se Epic Games odločili za direktno tožbo promotorjev goljufij, obstaja velika možnost, da bodo naredili vse v svoji moči, da bi iz Lucasa napravili vzgojni primer in tako ostale goljufe odvrnili od slabega početja.

Epic je glede situacije povedal: “Goljufanje jemljemo zelo resno in lotili se bomo vseh metod, da bi v naših igrah zagotovili zabavno, pošteno in kompetitivno igralno izkušnjo.”
Z več kot 1.7 milijoni sledilcev na Golden Modz YouTube računu je Brandon znan kot neustrašni snovalec, ki ga ni strah prikazovati uporabe goljufij tudi v praksi.

Na obtožbe je protestiral z besedami: “Sem samo otročič in rad delam YouTube posnetke za moje mnoge oboževalce.”

Sicer je bila večina njegovih posnetkov s prikazom uporabe goljufij po vložitvi pritožbe s strani Epic Games odstranjena. Na to je reagiral z besedami: “Ne vem, zakaj so se spravili ravno name. Obstaja na tisoče ostalih YouTube ustvarjalcev, ki še zmerom prikazujejo uporabo goljufij brez posledic.”

Sicer Epic Games zraven njega toži še enega ustvarjalca z imenom Colton Conter oziroma Exentric, oba na podlagi kršitev avtorskih pravic.

Istočasno se Epic Games očitno namerava dodatno okrepiti na področju zaščite, saj so nedavno nazaj kupili podjetje Kamu, ki se ukvarja z izdelavo programske opreme na področju zaznavanja in preprečevanja goljufanja v igrah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime