Evropske in ameriške ekipe šokirale LoL World Championship 2018!

Te dni poteka turnir League of Legends 2018 World Championship in uf, zadeva je napeta kot še nikoli do sedaj.

Navdušenje nad turnirjem izhaja predvsem iz dejstva, da tradicionalno praktično nepremagljivi Korejci padajo kot domine, njihovo mesto pa zavzemajo Američani ter Evropejci. Dolgo se je slutilo, da se bodo tehtnice moči prevesile na zahodno stran in to se je včeraj tudi zgodilo, ko je ekipa Cloud9 presenetljivo izločila Africa Freecs in s tem ustvarila zgodovinski trenutek. Prvič v zgodovini, odkar sodelujejo v tem tekmovanju, se v polfinalu svetovnega prvenstva namreč ne bo pojavila nobena korejska ekipa!

Cloud9 je z nasprotnikom povsem pometel in na koncu ustvaril rezultat 3:0, potem pa je še Fnatic skorajda povsem dominiral nad ekipo Edward Gaming saj jih je premagal 3:1. Polfinale nam bo tako postreglo z zanimivim obračunom med ameriško ekipo Cloud9 in tradicionalnimi evropskimi zastopniki Fnatic.

Na drugi strani je marsikakšnemu LoL navdušencu padla čeljust ob presenetljivem preboju ekipe G2 Esports, ki so z izidom 3:2 premagali favorite Royal Never Give up. Čeprav so Evropejci opravili eno težko nalogo, bo naslednja morda še težja, saj jih v polfinalu čaka še edina azijska ekipa in sicer kitajski Invictus Gaming, ki so poprej pospravili KT Rolster z 3:2. Kitajci, poleg Fnatica, sicer veljajo za favorite a ob vsej norosti iz tega turnirja, ne bi bili presenečeni, če bi v finalu uzrli samo evropske ekipe.

Polfinale štarta čez slab teden in sicer 27. oktobra, ko se bosta spopadli ekipi Invictus gaming ter G2, 28. oktobra pa nas čaka obračun med Cloud9 ter Fnatic. Za veliki finale si na koledarju z rdečim flomasterjem obkrožite datum 3. november, zraven pa si pripravite še zvrhano mero kokic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime