Counter-Strike: Global Offensive ekipa razpadla potem ko je bil eden od igralec ujet pri goljufanju

Goljufanje v večigralskih spopadih ni nič novega in ogromno je osebkov, ki se preprosto ne počutijo dorasli konkurenci in se morajo zato poslužiti zunanjih programov, ki jim omogočajo lažje merjenje in podobne trike. Človek pa bi pričakoval več pameti pri profesionalnih igralcih, ki bi morali v prvi vrsti takšno vedenje obsojati in postaviti zgled drugim.

Nikhil ‘forsaken’ Kumawat očitno v načela poštenega igranja ne verjame. Tipček, ki je bil do nedavnega član profesionalne Counter-Strike: Global Offensive ekipe OpTic Gaming, je pred kratkim sodeloval na turnirju eXTREMESLAND Asia in se potegoval za nagrado 100.000$. Njegova ekipa je celo prilezla do finala in med spopadom z nasprotnikom Revolution, so sodniki kar naenkrat srečanje zaustavili.

Po dvajsetih minutah je na plano izšla presenetljiva vest: igralec Kumawat je bil ujet pri goljufanju saj je uporabljal “aimbota”, ki mu je omogočil lažje merjenje. Najprej je želel preprečiti sodnikom dostop do njegovega računalnika, kasneje pa je program želel hitro izbrisati iz diska a pri temu ni bil ravno uspešen.

Seveda je bila ekipa OpTic nemudoma diskvalificirana, vodstvo pa z vedenjem svojih članov ni bilo navdušeno. Takoj za tem so preko Twitterja sporočili, da je bil Kumawat odpuščen in čeprav naj bi bili ostali člani ekipe nedolžni, je OpTic razpustil celotno ekipo in se podal v lov za novimi prilikami.

V spodnjem videu lahko vidite sumljiv izrezek posnetka, kjer naj bi Kumawat uporabljal tako imenovani “toggled aimbot”, tega pa se lahko izkoristi za priljubljeno “wallhack” goljufijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime