DayZ bo letos končno izšel v polni verziji

DayZ med svojim razvojem zagotovo ni imel lahke poti. Igra, ki je svoje življenje štartala kot modifikacija za vojaško simulacijo ARMA 2, je praktično začela zvrst večigralskih preživetvenih naslovov. Iz moda se je prelevila v samostojno igro a zaradi razvoja na pogonu, ki ji ni omogočal vseh funkcij, ki bi bile potrebne, so špil prestavljali dolga leta in zato nikakor ni mogla priti iz sistema Zgodnjega dostopa.

Po vseh teh letih je seveda navdušenje splahnelo in igralci so prestavili na novo popularno zvrst Battle royale iger, ki si sicer z DayZ delijo marsikatero lastnost. Razvijalci pri Bohemia Interactive se vseeno niso vdali in še naprej delali na svojem izdelku in danes je predstavnik Martin Čulák na njihovi strani napovedal, katere funkcije bodo prispele v letošnjo beto in kasneje tudi v inačico 1.0.

V beti bomo končno dobili dolgo obljubljeno grajenje baz, te pa bomo lahko zaščitili z električno ograjo ter jih tudi zaklenili. Dodali bodo tudi dve novi vozili kot sta tovornjak V3S in Lada 4×4. Dodana bo tudi podpora za modifikacije, karakterjem bo skozi čas zrasla brada, ko pa nam bo zmanjkalo streliva, bomo lahko zombija udarili tudi s kopitom orožja.

Žal pa bo zmanjkalo tudi nekaj igralnih mehanik, ki so jih bili primorani poriniti v drugo leto. Stvari kot so metanje granat, loki in puščice, letenje in popravilo helikopterja in plezanje preko ovir bomo lahko preigravali šele v 2019, kaj vse bomo pridobili in zgrešili pa si lahko preberete na njihovi uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime