Nvidia RTX 2080 TI množično odpovedujejo

Nikakor ni mogoče zanikati, da je RTX 2080 Ti pošastno zmogljiva grafična rešitev. Praktično govorimo o prvi kartici, ki se samostojno spopade s 4k in test preživi na visokih nastavitvah. A žal ima tudi temno stran, kjer po spletu ogromno število razočaranih lastnikov trdi, da so jim kartice odpovedale po zgolj nekaj tednih delovanja.

Cenova postavka RTX 2080 Ti nikoli ni veljala za posebej mikavno. Še več, serija je razočarala množico privržencev, ki so preprosto pričakovali več za nižjo cenovno postavko. Med slednje sodim tudi sam in moje razmišljanje je povzeto TUKAJ .

Kot kaže so se napovedi o preranem in izsiljenem izidu izkazale za še kako resnične. Zaokrožilo je ogromno zgodb nezadovoljnih lastnikov, ki jim je odpovedalo tudi več kot 50% kupljenih kartic. Zgodnje analize kažejo na težavo z prezgodnjo degradacijo GDDR6 pomnilnika.

Že takoj po izidu so prvi lastniki tarnali nad artefakti, ki jih najpogosteje povzroča defektni pomnilnik (tudi previsoko nastavljen takt). Modri zasloni smrti in neprestana sesutja naj bi postali stalni sopotniki marsikaterega zgodnjega lastnika. Skrbi dejstvo, da so se mnogokrat za defektne izkazale tudi kartice, ki so jih prejeli znotraj garancijske zamenjave. Največ težav povzročajo Founders Edition enačice (težave so prisotne pri vseh modelih in proizvajalcih, zgolj v nekoliko manjši meri), tako, da se jih do nadaljnjega izogibajte.

Na problematiko niso imune niti RTX 2080, a težave se zaenkrat še niso razbohotile v tolikšnem številu.

Situacija je vsekakor zaskrbljujoča, čeravno vsaka RTX 2080 Ti za težavo ne trpi, vsaj ne še. V kolikor se težava skriva znotraj same zasnove ali hlajenja pomnilnika, se bo število defektnih primerkov s časom linearno naraščalo, seveda pa je lahko razlog le ponesrečena serija GDDR6 pomnilnika. Vsekakor pa je napočil čas, kjer mora Nvidia urgirati in zadevo podrobno preiskati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime