Oboževalska predelava grozljivke P.T. za PC je skoraj identična originalu

Z žalostjo v srcu se spominjam grozljivke P.T., ki je v bistvu samo demo in sploh ni polnopravna igra. Kljub temu je igra leta 2014 obnorela svet, saj so igralci ob njenem dokončanju ugledali napovednik za igro Silent Hills, v kateri je nastopal Norman Reedus, plodno pri špilu pa sta sodelovala še Guillermo del Toro ter Hideo Kojima.

Zadeva je bila predobra da bi bila resnična in založnik Konami se je čez noč odločil preklicati projekt, leta 2015 pa je tudi potegnil demo P.T. iz PlayStation trgovine. A ta živi naprej, saj če ste igro pred izbrisom iz trgovine imeli naložen na svoj disk, lahko kratko srhljivko še vedno zaženete.

Po novem lahko P.T. preigravamo tudi na PC-jih v obliki oboževalske predelave, zgrajene na pogonu Unreal Engine 4. Zadeva je zelo podobna svojemu izvirniku a vseeno manjka par stvari kot je denimo stopnice, ki so resetirale sobo medtem ko je spremenjena tudi Lisa, ki nas je skozi sprehode opazovala in lovila iz različnih smeri.

Pomanjkljivosti navkljub je to impresiven projekt, toliko bolj zaradi tega, ker ga je razvil samo en možakar po imenu Artur Łączkowski. Ta pravi, da se sicer zaveda, da bo Konami verjetno zahteval umik izdelka (to se je v preteklosti s P.T. predelavami že zgodilo) a da je bila predelava za PC njegova velika želja. Dokler zadeve ne prekličejo, si lahko predelavo prenesete na sledeči povezavi.

Poleg tega ima Artur velike plane. Na svoji Patreon strani prosi za podporo, saj se namerava predelati celotno igro Silent Hill 2 v moderno preobleko, to pa naj bi mu, ob vaši podpori seveda, lahko uspelo v samo šestih mesecih. Zadeva je skorajda zagotovo obsojena na propad, saj ga bodo verjetno hitro napadli Konamijevi odvetniki a treba ga je pohvaliti za njegov pogum in da si drzne sanjati velike sanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime