Playstation Classic za poganjanje iger uporablja odprtokodni emulator PCSX

Če si boste morda decembra kupili pred-božično darilo v obliki mini konzole PlayStation Classic, katera je pomanjšana verzija originalnega PlayStationa, potem imamo za vas eno zanimivo novico.

Sony očitno za poganjanje iger na svoji najnovejši igrački ni uporabil svojega emulatorja ampak je v strojno opremo konzole zapekel kar tistega, ki ga je razvila skupnost. Čeprav bi se morda to zdelo kot manjek truda japonskega giganta, lahko na to gledamo tudi iz pozitivne smeri. Oboževalska skupnost, ki za svoje delo ni prejela nobenega denarnega nadomestila, je očitno razvila tako dober izdelek, da je sam Sony rekel: “nič, boljše od tega ne moremo razviti niti sami.”

Lepo bi bilo, če bi podjetje zadevo tudi uradno razodela ter se morda zahvalila skupnosti, ki je na emulatorju delala dolga leta. Ironično je dejstvo, da je Sony 19 let nazaj tožil emulator Bleem, ki je želel emulirati PS1 igre. Ko je tožba propadla, so raje Bleem kupili in projekt zakopali. A hitro se v življenju zasučejo in PCSX jim je tako zagotovo prišparal marsikateri evro razvojnega časa.

PlayStation Clssic izide 3. decembra za 99.99€.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime