Samsung razkril telefon z zložljivim zaslonom

Samsung že dolgo napoveduje  telefone, ki bodo vsebovali njihovo novo tehnologijo zložljivih zaslonov in sedaj smo končno dobili vpogled v to zanimivo, čeprav še precej prototipno tehnologijo.

Upogljivi zasloni nosijo ime Infinity Flex Display in na njihovi konferenci smo zadevo lahko videli v praksi za celih deset sekund. Samsung pravi, da lahko telefon zložimo tudi po tisočkrat in da zaslon ne bo kazal nobene obrabe, prikazna kakovost pa bo ostala ista. Ko bo naprava v obliki telefona, bo precej “opekasta” a s preprostim premikom lahko mobilnik hitro spremimo v tablico, katera bo merila 7.3 inča.

Telefon ni v celoti razkrit, saj so bile stranice prikrite, ker Samsung ni želel še razkriti celotne zasnove svojega pionirskega, zložljivega izdelka. Vseeno je zadeva hudimano zanimiva in firbčni smo, kako bo tehnologija uporabljena še kje drugje, denimo pri načeloma okornih televizorjih, ki znajo kmalu postati močno bolj priročni za prenašanje.

Samsung pravi, bo bo pripravljen za masovno produkcijo upogljivih izdelkov v prihajajočih mesecih zato znamo te zanimive igračke držati v rokah že v prvi polovici 2019. Samsung zna več prikazati na sejmu CES, ki se bo odvil januarja ali pa na dogodku Mobile World Congress, kateri bo nastopil februarja.

Cena? Zelo verjetno precej zasoljena. Če gledamo na podoben izdelek Royole Flexpai, ki je na voljo samo v Kitajski in stane 1300$ za osnovni model, medtem ko vas bo bolj napredni, z 8GB spomina ter 512GB prostora ošteti za 1800$, zna  Samsungov prototip zaradi svoje kvalitete postaviti še višjo cenovno postavko.

Zagotovo pa bo več znano v prihajajočih mesecih, kjer bo razkrita tako cena kot tudi same specifikacije. Kot pri vsej prototipni tehnologijo pa je tudi tu na mestu potrpežljivost.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft pravkar odkupil celo Bethesdo in vse njene licence iger

Kot strela z jasnega je udarila novica, da je Microsoft odkupil založnika ZeniMax Media, ki si med drugim lasti založnika Bethesdo Softworks,...

Return to Castle Wolfenstein dobiva oboževalsko predelavo

Skoraj 20 let mineva, odkar smo dobili odlično prvoosebno streljanko Return to Castle Wolfenstein. Ta je izšla ravno v času, ko se...

Crysis Remastered pestijo enake težave z optimizacijo kot original

Predelava prvega Crysisa se kopa v težavah že vse od same najave. Najprej so bili igralci zgroženi nad vizualno podobo, saj ta...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!