Microsoft se je (spet) zavezal izboljšanju Windows trgovine

Vsak, ki se je kdaj odločil kupiti igro iz Windows trgovine, se je zagotovo soočil z marsikatero težavo. Te so segale od neprijaznega vmesnika, včasih se igre niso želele niso zagnati ali pa si pri prenosu popravka bil primoran prenesti praktično igro.

Potem je tu zmedenost glede “Play Anywhere”, ki nam omogoča, da nekatere igre igramo tako na Xbox One kot tudi na PC-ju, saj ta pritiklina ni jasno označena, prav tako pa sploh težko najdemo visoko profilne naslove, kajti vse igre so nametane vsepovprek.

Na letošnji Microsoftovi konferenci XO 18 je pred mikrofon stopil sam šef Xboxa, Phil Spencer, ki je priznal, da Microsoft trgovina potrebuje še nekaj dela in da se bo osebno potrudil, da bo slednja dosegla takšne standarde, kot jih igralci pričakujemo od digitalnega nakupovalnega središča v 2018:

“Mislim, da Windows trgovina potrebuje še tono dela. Windows je nekaj, čemur sem osebno zelo zavezan, in slišal sem vse povratne informacije glede naše trgovine. Prevzel bom večjo vodstveno vlogo pri delovanju Windows trgovine, saj jo res želim prilagoditi igralcem ter njihovim potrebam.

Hvalevredna poteza, problem je, da Microsoft že leta obljublja večjo zavezanost PC trgu in izboljšanju trgovine, a je bilo na obeh področjih bore malo napredka. Upamo, da tudi tokrat niso samo mlatili prazne slame.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime