Wakē 2 je budilka, ki z lučkami in zvoki zbudi vas in ne vašega partnerja

Zagotovo ste se že soočili z nevšečnostjo, ko se mora poleg vas speči partner zjutraj zgodaj zbuditi za službo medtem ko pa vas čaka pozna popoldanska izmena. A spanje do popoldanskih ur vam prekine budilka, ki s svojim vreščanjem zbudi partnerja, vas in še kakšnega hišnega ljubljenčka. Kateri potem ne da miru, tudi po ugasnitvi preklemanske zadeve.

Tako se je leta 2015 na platformi Kicstarter pojavil zanimiv produkt, imenovan Wakē. Ta se je namenil odpraviti ravno to zagato, saj se gre za prav posebno lučko, katera ima vgrajena senzor toplote in lahko tudi zaznava gibanje. S pomočjo teh tehnoloških naprednosti je Wakē ugotovil, katero osebo mora zbuditi in nato se je zvila v položaj, preko katerega je spečemu v obraz pošiljala ozko usmerjeno svetlobo in zvoke. Zbujanje se prične s svetlobo, ki postaja čedalje svetlejša, če pa še naprej spite kot hlod, se vklopijo tudi zvočni učinki.

Prva verzija napravice je imela svoje probleme, predvsem so bile te osredotočene na baterijo. Wakē 2 je popolnoma predelan koncept originalnega izdelka in tako je baterija izginila neznano kam. Sedaj napravo namestimo direktno na vzglavnik postelje, priklopimo pa jo na električno napajanje, ki omogoča delovanje 24/7. Povečala se je tudi svetlost LED lučke, dodanih pa je bilo še nekaj funkcij.

Naprava trenutno še ni na voljo, lahko pa podprete projekt na Kickstarterju, ta pa obljublja, da naj bi izdelek začeli pošiljati kupcem marca 2019. Cena je sicer precej zasoljena, kjer vas bo ena enota obrala za 179$, za dve pa boste odšteli 320$.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime