Sony bo prvič v zgodovini izpustil sejem E3

Ste vedeli, da smo imeli kar konkretne načrte, da se naša mala ekipica naslednje leto spakira in odpravi čez Lužo v Los Angeles, kjer vsako leto poteka največji igričarski sejem E3? Zato nas nič ne preseneča, da je ravno za naslednje leto eden glavnih razstavljavcev odpovedal svojo udeležbo.

Sony je presenetil praktično vse, še bolj pa organizatorje sejma, saj bo prvič, v kar 24-ih letih, odkar poteka E3, ta slavnostni dogodek izpustil.

Zakaj je padla takšna odločitev, ni povsem jasno. Sony je sicer podal izjavo, ki je popolno marketinško nakladanje tipa “iščemo nove načine stika s skupnostjo” a zaenkrat niso napovedali nobenega takšnega samosvojega dogodka.

Se pa dogodku ne bosta odpovedala ostala dva velika igralca, Microsoft in Nintendo. Japonski samuraj sicer že nekaj časa ne poseduje svojega odra ampak še vedno napove skorajda vse velike najave prav na E3-ju preko prenosa Nintendo Direct.

Prav tako se veseli sejma Microsoft ter šef Xbox divizije, Phil Spencer. Oba sta svojo zavezanost sejmu napovedala preko Twitterja ter Facebooka in naj bi imela pripravljena velika presenečenja.

Sony se najverjetneje pripravlja za lansiranje naslednje-generacijskekonzole PlayStation 5, ta pa naj bi po zadnjih govoricah izšla leta 2020 in morda želi zase ohraniti kakšno skrivnost, morda pa za to generacijo niti nima več pripravljenih kakšnih posebnih zanimivih izdelkov. Najverjetneje bi spet dobili napovednik za The Last of Us Part II ter Death Stranding a morda čutijo, da ima igričarska skupnost napovednikov dovolj in bi rada prekleti zadevi že enkrat preigrala.

Brez dvoma pa je E3 s tem doživel velik udarec in samo upamo lahko, da se Sony vrne nazaj že  leta 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Niso mogli sprijeti letošnji kritik, da je bil njihov E3 letos obup in so rekli, da ne potrebujejo tako “nehvaležnih” gledalcev :smeh:

    Prav tako pa verjetno isto zgodbo pričakujejo naslednje leto, ko bo M$ začel napovedovat njihove igre prav tako pa po vsej verjetnosti prva napoved nove generacije konzol.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime