Black Mesa, predelava prvega dela Half-Life serije, končno prikazala še zadnjo stopnjo Xen

Včeraj je minilo točno 20 let, odkar je izšel prvi Half-Life, po mnenju mnogih ena najpomembnejših iger v igričarski zgodovini. Je naslov, ki je skupaj z nadaljevanjem razvijalca Valve dvignil v glavnega igralca na PC trgu, saj je prav po zaslugi te epske serije, njihova digitalna trgovina Steam sploh imela šanso, da uspe. In kaj je Valve pripravil za to močno pomembno obletnico njihove zgodovine? Morda najavo težko pričakovanega tretjega dela? Morda vsaj namig na nadaljevanje? Ne, naredil ni nič. No, razen če upoštevate neko objavo na socialnih medijih.

A pustimo njih, saj je Half-Life zaslovel tudi zaradi truda svoje igričarske skupnosti. Modderji že dolgo časa delajo na raznih kreacijah in ena največjih modifikacij, Black Mesa, ki je začela svoj razvoj davnega leta 2004. Njihov cilj je bil gromozanski: prenesti celotni prvi del igre v pogon dvojke, hkrati pa dodati lep kupček nove vsebine. Projekt, ki je sprva štartal kot brezplačni naslov, je leta 2012 prešel tudi na Steam v program Zgodnjega dostopa. Čeprav je Black Meso moč igrati že nekaj časa, vseeno že dolgo, dolgo časa manjka zadnje poglavje, ki je bilo v originalu najbolj osovraženo.

Gre se za del, ko se Freeman poda na tuji planet Xen in popolnoma zamenja vzdušje iz prej akcijskega na bolj umirjeno skakanje po vesoljskih kamnih, zraven pa mu nagaja še ogromna pajkovska kreatura. Razvijalci so ta del pošteno razširili in bo po novem zahteval za preigranje kar 6 ur. Izdali so tudi novi napovednik in igra izgleda naravnost fantastično.

Upamo, da bodo grafične posodobitve vpeljali v prejšnja poglavja igre, Black Mesa pa ima po novem napovedan izid za drugo polovico 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime