SKT uradno objavil ekipo za 2019! Bomo naslednje leto ponovno priča dominaciji korejskih velikanov?

Po neuspešni sezoni 2018 se je organizacija SK Telecom odločila, da bo za leto 2019 malo bolj odprla denarnico in sestavila “super-team”. Kot edina konstanta vseh let, bo tudi naslednje leto na sredini zaigral Faker, kateremu pa se bodo tokrat pridružili najboljši soigralci do sedaj!

Na Top Lanu bo zaigral nekdanji igralec ekipe Kingzone, DragonX Kim “Khan” Dong-ha, ki je v sezoni 2017 veljal za daleč najboljšega Top Lane igralca na svetu. Khanu se bo kot zamenjava pridružil Kim “Crazy” Jae-hee, ki velja za mlajšega igralca z veliko potenciala.

V džungli se je ekipa po štirih letih poslovila od igralca Kang “Blank” Sun-guja, ki je veljal kot glavni “liability” v sezoni 2018. Njegovi dve zamenjavi sta odlični Kim “Clid” Tae-min, ki je letošnjo sezono odigral v Kitajskem LPL-ju za ekipo JD Gaming in veljal za drugega najboljšega jungle igralca v ligi in pa Kang “Haru” Min-seung, bivši jungle igralec ekipe KSV, s katero je v finalu sezone 2017 preprečil zmago SK Telekomu.

Kljub temu, da Bae “Bang” Jun-sik še vedno velja za enega izmed najboljših AD Carryjev na svetu, se je odločil za prestop k ameriški ekipi 100 Thieves, namesto njega pa bo v SK Telekomu zaigral Park “Teddy” Jin-seong. Teddy je v sezoni 2017 igral v zelo slabem Jin Airu, kjer pa je s svojo igro presenetil celoten svet. Kljub neuspehu ekipe, se je Teddy izkazal kot najboljši AD Carry igralec v korejski ligi, večkrat pa je tudi celotno ekipo postavil na svoj hrbet in jih pripeljal do zmage.

Ekipo SKT zaključuje veteran League of Legends scene, zmagovalec svetovnega prvenstva leta 2018 in tudi takratni MVP, Cho “Mata” Se-hyeong. Mata velja za najbolj izkušenega Support igralca na svetu in tudi za enega izmed najboljših “shot-callerjev”. Tako je organizacija SK Telekom uspela sestaviti ekipo, ki je na papirju ena najboljših vseh časov. Zaradi tega so seveda pričakovanja organizacije in navijačev po neuspešnem letu 2017 visoka zato obstaja velika možnost, da bodo gledalci v letu 2019 gledali “redemption” zgodbo ekipe SK Telecom in njihov ponovni vzpon na vrh League of Legends sveta!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime